Bödőcs Tibor mindenkit levert: íme a legtöbbet kereső humoristák listája

bulvár

A magyar standup világa tavaly is szép üzleti sikereket ünnepelhetett. Többen duplázták a bevételeiket, sőt volt aki a profitot hétszerezte. – írja a 168.hu.

Bödőcs Tibor cége jelentősen visszaesett, de még mindig ő az egyik csúcstartó humorista. A közmédiához igazolt Fábry Sándor és Bagi Iván – Nacsa Olivér páros is elég jól keres, de még mindig Bödőcs Tibor, Kőhalmi Zoltán és Litkai Gergely az ász.  A nyilvánosan elérhető üzleti beszámolókból készített összeállítást a Forbes

Magyarország egyik, ha nem a legismertebb, legkedveltebb, kormánykritikus humoristája, a Karinthy-díjas Bödőcs Tibor sikeressége üzletileg is kifizetődő. Fellépései mellett ugyanis szép summákat kaphat sikerkönyvei után is. Az Addig se iszik című könyve már több mint százezer eladott példánynál jár, így idén újra kiadta a Helikon. Bödőcs az előadó-művészeti tevékenységgel bejegyzett Burfa cégének, minimális anyag- és személyi jellegű ráfordítások, valamint a hatmillió forintos társasági adó után, a hatékony, nem költségigényes működésnek köszönhetően 68 millió forint maradt nyereségnek.

A Trisó Produkció Kft. ügyvezető igazgatója és 100 százalékos tulajdonosa Fábry. A műsort gyártó cég 2011-ben még nullás eredménykimutatás árbevétel sora már tíz éve 466 millióra ugrott, és az ezt követő években kisebb kiugrásokkal ezen a szinten maradt. Fábry eredményességét azonban jelentősen visszafogja, hogy Bödőcs cégével ellentétben a műsorgyártás költségeit a Trisó állja. Így a 2022-es, 472 milliós árbevétel 17 milliós profittal zárult.

A közmédia csatornáira az elmúlt években előadótársával, Bagi Ivánnal több műsort is szállít Nacsa. A csatorna az NN Film & Media Kft.-n keresztül szerződik vele, 2021. január-június időszakára például 64,8 millió forinttal, míg a két évvel ezelőtti szilveszteri műsorukat 9,4 millió forintért gyártották. A film-, videó-, és televízióműsor-gyártásra bejegyzett NN Film & Media Kft. – ahol Nacsa szintén 100 százalékos tulajdonos és ügyvezető – a tavalyi évben 125 millió forintos árbevétellel futott, tavalyelőtt pedig 112,8 millió forintot hozott a konyhára. Nacsa a a rendezvényeket szervező ShowTime Event Kft. résztulajdonosa is, 24 millió forintos árbevétellel és 436 ezer forintos eredménnyel működött tavaly. Nacsáék ezzel a vállalattal az állam tulajdonában lévő Szerencsejáték Zrt.-vel több szponzorálási szerződést is kötött, 2022-ben.

Kifejezetten jó üzleti évet zárt Kőhalmi Zoltán, akinek cége, a Kőhalmi és Kőhalmi Kft. a tavalyelőtti, 46 milliós árbevételét csaknem megduplázta, 80 millión zárt az eredménykimutatása. Aranyosi Péter, az előadó-művészettel foglalkozó Art-Peba a 2021-es, 21 millió forintos árbevételét tavaly 53 millió forintra pumpálta. Dombóvári IstvánNever2late Consulting cége  2021-es 12 milliós árbevétele triplájára, 37 millióra növekedett.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük