Karácsony Gergely: Budapest szabad, zöld és szolidáris város

Budapest

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, a közösségi médiában osztotta meg legújabb véleményét a Fidesz kampányáról és a város jövőjéről. Bejegyzésében éles kritikát fogalmazott meg a kormányzó párt jelöltjeivel és propagandagépezetével szemben, miközben hangsúlyozta a zöld és szociálisan érzékeny város iránti elkötelezettségét.

Karácsony szerint a Fidesz legújabb kampánya alaptalanul azzal vádolja őt és csapatát, hogy ki akarják tiltani a 10 évnél idősebb autókat Budapestről. Ezt az állítást „eszement marhaságnak” nevezte, és kiemelte, hogy a kormánypárt jelentős összegeket költött egy olyan hazugságra, amelynek teljes abszurditását a kampányoló politikusok is beláthatnák, ha megállnának egy pillanatra gondolkodni.

„Ha csak egy pillanatra megállnának, maguk is belátnák ennek teljes abszurditását, de hát a hülyeségvonaton fideszéknél nincs fék,” írta bejegyzésében. Hozzátette, hogy a Fidesz jelöltjeinek nincs épkézláb mondata Budapest legfontosabb sorskérdéseiről, például arról, hogy mit kezdenek a naponta ránk zúduló 300 ezer autó okozta hatásokkal.

Karácsony a bejegyzésében részletesen bemutatta az eddig elért eredményeket is. Kiemelte, hogy az elmúlt években jelentős lépéseket tettek a levegőminőség javítása érdekében. „Minden idők legnagyobb járműfejlesztésével kivezettük a levegőszennyező buszokat a közösségi közlekedésből, új villamos és trolikapcsolatokkal bővítettük a kibocsátásmentes közlekedés arányát,” írta. Ezen felül a belvároson átmenő autóforgalom jelentős csökkentése, több ezer fa ültetése, valamint a távhőellátás bővítése és zöldítése is szerepel az elért eredmények között.

Karácsony bejegyzésében reagált a Fidesz jelöltjeinek támadásaira is, amelyek személyes autóhasználatát kritizálták. Megmutatta, hogy családi autója több mint tízéves, és ezzel kapcsolatban elutasította a szociális érzéketlenség és újgazdag kivagyiság vádjait. „Ez a másik hozzáállás, amivel ezt a várost nem lehet vezetni, a szociális érzéketlenség hübrisze, a NER kegyeltjeire jellemző újgazdag kivagyiság,” írta.

A főpolgármester zárásként hangsúlyozta, hogy Budapest egyszerre kell, hogy szolgálja azokat, akik félnek a hónap végétől, és azokat, akik félnek a világ végétől. Ezzel összhangban a zöld elkötelezettség és a szociális érzékenység érvényesülése mellett tette le a voksát. „Budapest szabad, zöld és szolidáris város, és én mindhárom értékéhez ragaszkodom,” zárta bejegyzését, emlékeztetve a választókat a közelgő választások fontosságára.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük