Éjjel takarították el a latyakot

Budapest Újpest

Szinte azonnal fehér decemberünk lett, 1-jéről másodikra virradó éjszaka betoppant a tél, az enyhe november után hótakaró fedete be a fővárost. „A szükséges 300-400 hóeltakarító munkás helyett összesen 216-an jelentkeztek munkára” – írja Karácsony Gergely a közösségi oldalán. A főpolgármester hozzátette, hogy az utak sózása folyamatos, viszont a latyak letakarítása csak tovább lassítaná a forgalmat, ezárt azt csak a tegnapi délutáni csúcs után, mára virradóra csinálják meg. 

– Tájékoztatást kértem a Közterület-fenntartótól a hóeltakarítási munkákról.

70 munkagép dolgozik, viszont a szükséges 300-400 munkás helyett csak 216-an jelentkeztek, erre próbálunk megoldást találni.

Két budai buszvonalon jeleztek elakadást, ezt már megoldották. Az előrejelzések szerint dél körül eláll a havazás Budapesten, így a délutáni csúcsra már a főbb útvonalakat meg lehet tisztítani. A sózás elkezdődött, a latyak letakarítása most még lassítaná a forgalmat, így az csak a délutáni csúcs után, este történik majd – tegnap bejegyzésében a főpolgármester.

Ma, azaz kedden már könnyebb lesz a közlekedés a főváros és Újpest utcáin is, főleg, hogy mára nem várható újabb havazás.

Forrás: Facebook, Újpesti Hírmondó, Fotó: ATV

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük