A DK-s Gy. Németh Erzsébet Budapest helyett a parlamentet választja

Budapest politika

A 14. helyen szerepelt Gy. Németh Erzsébet az ellenzéki pártszövetség országos listáján, így a DK-s politikus is bejutott a parlamentbe. Csakhogy főpolgármester-helyettesként döntenie kell: marad a Fővárosi Közgyűlésen, vagy beül a parlamentbe, a két pozíció ugyanis összeférhetetlen.

Az RTL Klub megkeresésére a DK azt közölte, hogy Gy. Németh felveszi a mandátumát, és a törvény által biztosított harminc napon belül lemond a budapesti főpolgármester-helyettesi posztjáról. Utódjáról a DK dönthet.

Gy. Németh számára nem lesz ismeretlen a parlamenti munka: 2002 és 2010 között az MSZP színeiben volt képviselő. 28 éve tagja a Fővárosi Közgyűlésnek, és a 2019-es önkormányzati választás után lett Budapest humán területekért felelős főpolgármester-helyettese.

Sajnálnám, ha Zsóka a parlamentben folytatná, mert ennek a városvezetésnek az egysége tényleg egy valódi egység. Itt emberileg és szakmailag is erős kohézió alakult ki, amire szerintem lehet büszkének lenni, mert tényleg működik” – fogalmazott még múlt héten Karácsony Gergely. A főpolgármester arról beszélt, nem szeretne változtatni a városvezetés feladatmegosztásán, mert szerinte ez egy elég jól működő konstrukció volt eddig. „Ez tényleg egy csapat, és nyilván a pártoknak ez – különböző mértékben – fontos is. Emiatt is látom a reményt arra, hogy ezekből a pártokból is lehet egységesen kormányzó modellt létrehozni.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük