Újra lesz Nemzeti Konzultáció

közélet

Kocsis Máté és Simicskó István sajtótájékoztatót tartott a Fidesz-KDNP frakcióülés témáiról, ahol bejelentették, hogy felkérték a kormányt, hogy tartson nemzeti konzultációt a szankciókról. – írja a HVG.hu.

A Fidesz-KDNP felkérte a kormányt, hogy tartson Nemzeti Konzultációt az Oroszország elleni szankciókról – közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön. „Nincs rendjén, hogy a szankciókról csak a brüsszeli elit dönthetett. Az emberek megkérdezése azért is fontos lesz, mert minél tovább húzódik ez a vita, annál nagyobb károkat fog okozni” – tette hozzá Kocsis.

A kérdések középpontjában az energiaszankciók lesznek. Kocsis szerint az unióban még senki nem kérdezte meg az embereket a szankciókról, a magyar kormány lesz ezzel az első, ezt pedig később majd „fel tudjuk használni”. A frakcióvezető szerint meg kell győzni az európai politikusokat arról, hogy ezeket a szankciókat meg kell szüntetni, így a nemzeti konzultáció egy „politikai eszköz” lesz majd a kezükben. Kocsis szerint ez valószínűleg ez a konzultáció nem csak online lesz majd, hanem papíralapú is – írta a Telex.

Címke:

1 thoughts on “Újra lesz Nemzeti Konzultáció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük