Trippon Norbert: 40 ágyásban, ökológiai gazdálkodás indul a legújabb közösségi kertünkben, a Viola Kertben

környezet közösség

Még május közepén bontottunk fel 1124 négyzetméter fölösleges, nagyjából 40 cm rétegvastagságú betont a Károlyi Egyetem szomszédságában, egy régi dühöngő helyén, utat törve a jövőbe azért, hogy aztán létrehozhassuk a második közösségi tankertünket városunkban, Újpesten. A kivitelezési munkálatok befejeződtek, és birtokba is vehették a 3 négyzetméter alapterületű magaságyásokat a szerencsésen pályázó újpestiek. – írja Facebook oldalán Trippon Norbert.

A Viola Kertben a negyven ágyás mellett van egy közösségi tér szerszámtároló házzal, fedett esőbeállóval, lócával. A ház mellett kialakításra került egy homokozó napvitrolával, hogy míg a szülők kertészkednek, a gyerekek se unatkozzanak. Ültettünk díszfákat, cserjéket, az ágyások között s alakú padokat is elhelyeztünk. Vannak kerticsapok, biciklitároló és egy három rekeszes komposztáló is. A közösségi tankert szakmai felügyeletét itt is az Újpesti Városgondnokság végzi majd. – részletezi az alpolgármester.

A sikeresen pályázó városi kertészeknek sok sikert kívánok, bőséges termést, és remélem, hogy ugyanúgy megszeretik majd a tankertet, mint az előző évben az Izzó Lakótelepen létrehozott 22 magaságyásos közösségi kert használói, akik már egy igazi közösséggé kovácsolódtak össze az elmúlt egy év alatt. – zárja sorait Trippon.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük