Fekete-Győr András: Orbán még a fia taníttatását is velünk fizetteti ki

közélet oktatás

Ezt nem fogom megérteni soha. Orbán Viktor éveket töltött azzal, hogy szisztematikusan lerabolja Magyarországot. Ennek eredménye egy több száz-, akár ezermilliárdos magánvagyon Mészáros-, Garancsi-, Szíjj- és egyéb neveken, magántőkealapokban meg külföldi offshore számlákon tartva. Ebből épül az úri kastélypark. És igen, ez a pénz hiányzik a felszolgáló, a rendezvényszervező, a zenész meg a szakács zsebéből, akik a koronavírus miatt március óta nem kaptak fizetést” – fogalmazott a Momentum Mozgalom elnöke.

És erre mit látunk? Azt, hogy Orbán Viktor fia a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként végez egy brit katonai elitegyetemen. Lefordítom: adóforintokból fizették Orbán fiának drága taníttatását. Nem érdekel, hogy milyenek voltak Orbán Gáspár tanulmányi eredményei, hogy megfelelt-e a formai követelményeknek. Annak a lélektana érdekel, amikor egy politikus bűnök tucatjait elkövetve százmilliárdossá válik, de még a fia taníttatására sem ebből a rengeteg pénzből költ – hanem azt is velünk fizetteti ki. Akkor minek a pénz? Hobbiból lop? Jacht előbb lesz belőle, mint tandíj? Egymillió forintos öltöny pipa, de a fiacskánk egyetemét fizessék ki a magyar állampolgárok?” – teszi fel a kérdést Fekete-Győr András.

Komolyan mondom, az eszem megáll. Az lenne a minimum, hogy a miniszterelnök szól a fiának: ne pályázzon minisztériumi ösztöndíjra, mert én vagyok a miniszterelnök, tudod, a miniszterek vezetője, tehát utasíthatom a minisztert, és rosszul venné ki magát, majd inkább kifizetem én. De nem. Ők még ezt sem tudják megállni. Orbán Viktor szerintem az utolsó ellopható ötforintosért is képes lenne bűncselekményt elkövetni.” – fogalmazott a politikus.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük