Rendkívüli közgyűlést hívott össze Karácsony Gergely hétfőre

Budapest egészség koronavírus

Karácsony Gergely főpolgármester a járvány elleni védekezés erősítése érdekében 2020. szeptember 14-én 16 órára összehívja a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését.

A napirendi javaslaton szerepelni fog a maszkviselési szabályok szigorítása, illetve a maszkviselési kötelezettség megsértőinek szigorúbb szankcionálása. A főpolgármester javasolja, hogy a mozikban és színházakban, valamint hasonló közművelődési intézmények zárt tereiben, továbbá a társasházi közgyűléseken legyen kötelező az orr- és szájnyílást eltakaró maszk használata. A javaslatban az is szerepel, hogy a maszk szabályos viselésére vonatkozó kötelezettség megsértőit – eredménytelen figyelmeztetés után – a közterület-felügyelők 50.000 forintig terjedő bírsággal sújthassák.

Ugyancsak kezdeményezi a főpolgármester, hogy a Közgyűlés – Merkely Béla professzor javaslatára is figyelemmel – döntsön a fővárosi fenntartású idősotthonokban dolgozók rendszeres ingyenes koronavírus-szűréséről, továbbá forduljon a Kormányhoz annak érdekében, hogy az hasonló intézkedést vezessen be a közoktatásban és az egészségügyben dolgozók számára. Azt is kezdeményezi Karácsony Gergely, hogy más európai államok mintájára a lakosságnak is biztosítson lehetőséget a kormányzat az ingyenes koronavírus-szűrésen való részvételre.

Kép: Index

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.