Most szólunk: Szerdán ne próbáljanak hivatali ügyeket intézni!

Újpest

Július 1-jén, szerdán munkaszüneti napot tartanak a köztisztviselők, a kormánytisztviselők és az egészségügyben dolgozók, így a megyei és fővárosi kormányhivatalok által fenntartott okmányirodák, kormányablakok és a szakigazgatási szervek ügyfélszolgálatai zárva tartanak – Újpesten is.
A rendelők is zárva tartanak, a mentők azonban teljes kapacitással dolgoznak.

Zárva lesznek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatai is, s nem lesz elérhető telefonon a NAV általános tájékoztató rendszere és a NAV ügyfél-tájékoztató és ügyintéző rendszere sem.

A köztisztviselők napja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és pénzügyőri, illetve bűnügyi szakterületének munkarendjét azonban nem érinti, a nyomozások nem szünetelnek.

Dallos Andrea újpesti jegyző már be is jelentette, hogy

2020. július 1-jén, szerdán,
a Polgármesteri Hivatal valamennyi szervezeti egysége zárva tart,
az ügyfélfogadás szünetel!

Egyúttal megköszönte a lakosok megértését.

A köztisztviselők és kormánytisztviselők napja minden év július 1-jén megtartott ünnepnap Magyarországon. 1992-ben ezen a napon lépett életbe a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény, ennek emlékére négy évvel később, 1996-ban a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete kezdeményezte, hogy Magyarország területén július 1-jén ünnepnapot tartsanak. Az Országgyűlés 2011. június 20-án határozott úgy, hogy július 1-je a kormánytisztviselők napja is legyen. Azonban a Közszolgálati Tisztviselők napja – szintén július 1-je –, 2017 óta már nem munkaszüneti nap.

Mivel július 1-jére esik az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napja is, a Semmelweis-napon szintén zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők.

Újpesti Hírmondó
Fotó: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük