Wintermantel Zsolt az új városvezetésen kéri számon elvtársa, Kásler Miklós intézkedéseit

egészség Újpest

Egészen szürreális posztot és cikket osztott meg ma délután Újpest korábbi polgármestere, Wintermantel Zsolt, akinek tényleg nem tudjuk eldönteni, hogy elfelejtettek szólni a valóságról, vagy csak tényleg hecckampányt folytat és hergeli egymás ellen az újpestieket. Mindenesetre a Wintermantel-médiában megjelent név nélküli firkálmány azt kéri számon az új városvezetésen, hogy miért nincsenek szakrendelések az Újpesti Szakrendelőben? Holott pont neki kellene tudnia, hogy ezt elvtársa, Kásler Miklós, EMMI miniszter rendelte el még március 16-án az intézmények vezetőitől.

Kásler márciusi levelében szó szerint a következő áll: „2020.03.16-tól tervezett egészségügyi ellátása csak akkor kerül elvégzésre, ha arra sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) kerül sor.” Majd úgy folytatódik, hogy „2020. 03.16-tól kezdődően az Ön/Önök által végzett egészségügyi ellátási tevékenységet szervezze át oly módon, hogy közvetlen betegellátásban (orvos/szakdolgozó/egyéb egészségügyi dolgozó-beteg közötti személyes találkozásban) csak 65 év alatti kollegáik vegyenek részt„.

Tehát az Újpesti Szakrendelőben, és egyébként jelen pillanatban az ország valamennyi alapellátást nyújtó egészségügyi intézményében csak sürgősségi betegellátás zajlik Kásler Miklós, EMMI miniszter utasítása szerint. Az erről szóló dokumentumot természetesen csatoljuk, és javasoljuk Wintermantel Zsolt korábbi polgármesternek, olvassa át, tanulmányozza azt.

Úgy tudjuk, az önkormányzatoknak a Kormány semmilyen információt nem ad, hogy mikortól lehet rendes ellátást biztosítani a háziorvosoknál és a szakrendelőkben. Nincs terv arra vonatkozólag, hogyan állítható helyre az ellátás, hogyan jöhetnek újra betegek az intézményekbe. A miniszter újabb utasításáig azonban senki nem tehet semmit.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük