Komoly pusztítást végzett a vihar: több mint 500 helyre riasztották a tűzoltókat

Újpest

Országszerte több mint ötszáz helyszínen dolgoznak a katasztrófavédelem tűzoltóegységei vasárnap kora este a délutáni vihar következtében keletkezett károk felszámolásán – tájékoztatott a Katasztrófavédelem.

A legtöbb bejelentés Kelet-Magyarországról érkezett, a vihar Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Békés megye térségében tucatjával döntött ki fákat, szakított le vezetékeket, öntött el pincehelyiségeket és rongált meg tetőszerkezeteket.

Ha vonattal indulna útnak, tájékozódjon előtte!

A miskolci fővonalon vasárnap este egyes vonatok menetideje 30-120 perccel is megnőhet, mivel a vasárnapi viharban kidőlt fák akadályozzák a forgalmat – közölte a Mávinform az MTI-vel.

Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Emőd között mindkét vágányra fák dőltek. Hernádnémeti-Bőcs és Taktaharkány között csak egy vágányon haladhatnak a vonatok ugyancsak fakidőlés miatt. Nyírtelek állomáson villámcsapás után elromlott a biztosítóberendezés, ezért Görögszállás és Nyíregyháza között a vonatok csak lassabban közlekedhetnek.

Korábban a miskolci fővonalon Hort-Csány és Vámosgyörk között felsővezeték-szakadás miatt csak egy vágányon járnak a vonatok, a menetidő 15-20 perccel hosszabb volt ezen a szakaszon.

Újpesten inkább a víz okoz problémát

Több olvasónktól is kaptunk képeket, videókat a tegnapi viharról, nagyon köszönjük nekik! A legtöbb jelzés a Szellemtelepről érkezett, ahol a csatornák nem bírták el a leszakadó eső mennyiségét, kisebb tavak alakultak ki a területen. Reggeli ottjártunkkor sem volt jobb a helyzet, a csapadékot nem tudta elvezetni a csatorna.

Forrás: HVG; kép: Olvasónk

2 thoughts on “Komoly pusztítást végzett a vihar: több mint 500 helyre riasztották a tűzoltókat

  1. A Klauzál utca vasárnap du. Időszakos folyóvá változott, a csatornarácsokat felszedve az itt élők próbálták akadálymentesíteni a lezúduló víz útját. Hónapok óta nem takarították az utcát, az itt lakó emberek, családok a járdát tisztán tartják, de az úttestre lehulló leveleket az eldobált szemetet, a felgyülemlett mocskot nem.

  2. Évek óta nem takarítják a faleveleket az úttest két szélén – a csatornáknál ! Itt lakom a Pozsonyi u. 2. 6. emeletén -messzire látok !!! A Halassy mögötti játszótér finoman fogalmazva ELHANYAGOLT: a bokrokat nem öntözik, nem nyírják, a parlagfüvet se kaszálták le, hiába kértem a „kaszásoktól”, néhányan beviszik a kutyákat itatni .Kevés és régi a mászóka.Stb

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük