Ma minden eldől a labdarúgó NB I-ben

sport

A női Bajnokok Ligája szombati, budapesti döntője miatt rendhagyó módon vasárnap rendezik az élvonalbeli bajnokság utolsó fordulóját. A bajnoki cím a Ferencvárosé, az is eldőlt már, hogy a mezőny végén a Haladás zár, de a játéknap a többség számára mégsem tét nélküli: három-három csapat van versenyben az Európa-liga selejtezős szereplést garantáló harmadik, valamint a már másodosztályú folytatást ígérő 11. pozíció elkerüléséért.

„Az erőviszonyokat figyelembe véve a konkurenseinkre jóval nehezebb feladat vár, ezért talán mondhatom, hogy a kiesés elkerüléséért küzdő csapatok közül a Kisvárda pozíciója a legelőnyösebb – kezdte a Népszavának nyilatkozó Révész Attila, aki az újoncként pillanatnyilag 9. helyen álló kisvárdai klub sportigazgatója. – Igazából sem a Diósgyőrrel, sem az MTK-val nem cserélnék, hiszen nem csak a pozíciónk jobb, az erőviszonyok alapján az Újpest és a Honvéd is erősebb, ráadásul a dobogóért harcol. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy nekünk kizárólag a saját dolgunkkal szabad foglalkoznunk, hazai pályán le kell győznünk a Mezőkövesdet. Noha a Kövesd is veszélyes csapat, más forgatókönyvet nem is tudok elképzelni.

Révész Attila a Népszava érdeklődésére rámutatott: a kezdőcsapatában az idegenlégiósok mellett legfeljebb egy-két magyar játékost szerepeltető, ezért gyakran kritizált Kisvárdának megvan a terve az első osztályra és arra az esetre is, ha egyévnyi elsőosztályú tagság után újra a másodosztályba kényszerülne.

A játékoskeretünkkel kapcsolatos kritikákat már megszoktam, nem zavar, hogy mit mondanak mások. Ha a büdzsénket nézzük, az előttünk álló csapat több mint 200 millió forinttal többől gazdálkodik, ezt a hiányt pedig nem tudom máshogy eltüntetni, mint az olcsóbb külföldi labdarúgókkal, akik sok esetben profibbak, mint a magyarok. Éppen ezért kisebb csodával érne fel, ha a Kisvárda az új idényt is az élvonalban kezdhetné – folytatta a sportvezető. – Jelentős változást egyébként nem hozna a klub életében a kiesés, leszámítva persze az anyagiakat, meg azt, hogy komoly játékosmozgás volna várható, hiszen miközben az NB II-ben csak magyar játékosokkal szerepelnénk, az élvonalban megengedett, hogy 10 külföldi labdarúgót is foglalkoztassunk. Ha NB I-esek maradunk, szeretnénk szerződtetni néhány fiatal hazai játékost, ezen kívül legfeljebb egy-két hiányposzton tervezünk erősíteni.

A képlet egyszerű: ha győz, a Kisvárda és a bronzéremre hajtó Újpestet a pénteki adatok szerint telt ház, körülbelül 11 ezer néző előtt fogadó Diósgyőr is maradhat az NB I-ben, függetlenül attól, hogy a jelenleg „vonal alatt” álló MTK Budapest mire megy a Honvéddal. Az MTK csak akkor reménykedhet, ha legalább az egyik riválisánál egy ponttal többet szerez, akkor viszont a pontazonosság a több győzelemmel álló fővárosiaknak kedvezne.

Hasonló a helyzet a felsőházban is, ahol a Debrecen mindenképpen megőrzi harmadik helyét, ha vendéglátóként legyőzi a Paksot. Az ugyanannyi ponttal, de kevesebb győzelemmel álló Újpest előzéséhez a debreceniek pontvesztése kell, míg az MTK-val játszó Honvéd csak abban az esetben lehet harmadik, ha nyer, miközben mindkét riválisa nyeretlen marad. Igaz, mivel a kispesti gárda érdekelt a MOL Vidi elleni május 25-i kupadöntőben is, már a negyedik hellyel is biztosítaná az El-szereplését.

Forrás: Népszava, kép: 24.hu

Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük