Wintermantel személyesen gyűjtötte tegnap az aláírásokat a Fidesz Kubatov-listájához

politika Újpest

Több olvasónk is jelezte, és küldött képeket is, hogy a helyi fideszes városvezetés megkezdte a tavaszi “szavazatvásárlós” hadműveletét: elkezdte osztani a nyugdíjasoknak a 3 kg cukrot, 2 kg lisztet, 1 liter olajat és 1 kg rizst. Mindezt teszi az iskolákban már évek óta, és használja fel masszív kampánytevékenységre. A hagyományokra hivatkozik Wintermantel, azonban így a kép sokkal árnyaltabb.

A taktika nagyon egyszerű: az iskolákba hívják a nyugdíjasokat, majd ahogy beérnek, a Fidesz Kubatov-listájával találhatják szembe magukat. Jelezték azt is, hogy amikor azt kérdezték, hogy itt kell-e aláírni, hogy átveszik az ajándékot, a válasz határozott IGEN volt (pl. Károlyi suli előtt lévő fiatal lányok). Egyébként pont ezt a megtévesztő eljárást meszelte el tegnap a Kúria, és elítélte a Fidesz aláírásgyűjtő akcióját, kimondva, hogy átverte az embereket a Fidesz-KDNP.

A fideszes Kubatov-lista-gyűjtő stand Káposztásmegyeren szintén rögtön a bejáratnál

Egy olvasónk viszont olyan szemfüles volt, hogy sikerült elkapnia a fideszes polgármestert, Wintermantel Zsoltot aláírásgyűjtés közben a Szigeti József utcai Általános Iskola bejáratánál. Olvasónk azt írja: “gyomorforgató hogy az újpesti önkormányzatnak a gyermekek nyugalma sem szent a saját kampánycéljaik érdekében! Hogy adhatta ehhez hozzájárulását az iskola igazgatónője? Miért lehet az országban alapvető élelmiszerrel kampányolni? Miért a nyugdíjasok kapnak csak, a nyugdíj összegére tekintet nélkül, a szegény esetleg a jövő héten már kilakoltatható családok miért nem?

Majd úgy folytatta: “és ha erre telik, az iskolai vizesblokkok miért vannak kritikán aluli állapotban?” – tette fel a kérdést, majd elküldte a képeket is hozzá a Szigeti József utcai Általános Iskola egyik mosdójáról. Itt egyébként leginkább azzal szokott takarózni a fideszes városvezetés, hogy ez nem az ő feladatuk, ez nem hozzájuk tartozik, azonban ők voltak azok, akik aranytálon nyújtották át az iskoláinkat az államnak, aki nem képes az iskolákat fenntartani, ez szemmel látható.

A választási osztogatás azonban nem áll meg itt. A héten fogadták el a testületi ülésen, hogy az összes Újpest Kártya birtokos egyszeri ajándékot kapjon a kártyája mellé az Önkormányzattól, valamint valamennyi Újpestre betelepült ember külön névreszóló köszöntőcsomagot kapjon, melynek tartalma egy polgármesteri levélküldemény a köszöntöttek részére, Újpestet és az Önkormányzat szolgáltatásait ismertető kiadványok, valamint kisebb, Újpesthez kötődő ajándéktárgyak. “A rendelet megalkotásának célja, hogy az Önkormányzat köszöntse az újonnan Újpestre költöző polgárokat, megismertesse velük új lakóhelyüket és az újpesti lokálpatrióta hagyományokat.” Persze a polgármester a testületi ülésen határozottan elzárkózott attól, hogy ez kampányeszköz lenne, azonban az emberek nagy többsége átlát a szitán, és tudja, hogy ez egy újabb trükk, hogy szavazatokat vásároljon.

Tagged

1 thought on “Wintermantel személyesen gyűjtötte tegnap az aláírásokat a Fidesz Kubatov-listájához

  1. En csak megkoszonni tudom az elelmiszercsomagot es nem igaz hogy a gyerekek rovasara osztottak az iskola aulajaba es nem az utca nem kell mindenbe a rosszat keresni.egyes emberek szant szandekkal keresik a kotozkodesi lehetoseget es nem azt latjak, hogy segitseget kaptunk.n

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük