Komplex út- és járdafelújítás kezdődik a Nádor utcában

Újpest

Mintegy 900 méter hosszan, a Deák Ferenc utcától egészen a Vécsey utcáig újul meg a járda, a növényzet és az útburkolat a a Főváros tulajdonában lévő Nádor utcai fasoron.

A munkálatok több ütemben történnek meg a http://ujpest.hu oldalon megjelent hír alapján. Első lépésben a fasorban lévő, rossz egészségi állapotban lévő faegyedeket vágják ki. Ehhez a FŐKERT szerint kb. 3 hétre van szükség. A kivágott egyedek helyére, ahol a szabványok engedik, összesen 93 darab mezei juhar facsemete kerül kiültetésre a kivágás után még a tavaszi ültetési időszakban.

A fakivágások után kezdődhet meg a Budapest Közút Zrt. kivitelezésében a járdafelújítás, valamint a Nádor utcai útburkolat felső kopórétegének teljes cseréje. A tájékoztató szerint a munkák egyszerre több szakaszon folynak annak érdekében, hogy a munkákat minél gyorsabban és hatékonyabban tudják elvégezni. Emiatt szükséges lehet a gépjárműforgalom időszakos korlátozása is.

A 30-as buszcsalád járatainak útvonalában is történhet módosulás, amennyiben a BKK diszpécsere úgy határoz. Ebben az esetben az autóbuszok terelt útvonalon közlekednek majd: Káposztásmegyer felé a Városközpont után a Károlyi utca – Baross utca, a Keleti-pályaudvar felé a Nádor utca megálló után a Türr utca – Klauzál utca az útirány.

Piros: Káposztásmegyer felé, zöld szaggatott vonal: Keleti-pályaudvar felé

A projektet a Főváros és Újpest Önkormányzata közösen finanszírozza.

Forrás: ujpest.hu

Címke:

3 thoughts on “Komplex út- és járdafelújítás kezdődik a Nádor utcában

  1. Ma végig mentem autóval a Nádor utcán, a Fóti úttól a Deák utcáig, és mivel hetek óta nem jártam arra, most láttam először a „Komplex út- és járdafelújítás” borzalmas kivitelezését, az Erkel Gyula utca és a Deák Ferenc utca közötti két saroknyi részen.
    Az úttest és a járdák aszfaltozása megtörtént, olyannyira, hogy mindkét járda összes, valaha létezett akácfája nyomtalanul el lett távolítva, helyük nagy műgonddal lebetonozva és aszfaltozva! Ezen a szakaszon, ahol eleve kevesebb növény volt, mint a külső részeken, ma egy szál fű sem terem, ezáltal a déli órákban oda tűző napsütés elviselhetetlen, sivatagi hőséget okoz.
    Borzasztó a látvány és sehogy nem egyeztethető össze a februári cikkben ígért megoldással!
    Jó lenne orvosolni, amíg még tart a projekt…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük