Ady-eladás – módosítani kell a kerületi építési szabályzatot, lakossági fórum is lesz

Újpest

Újabb szakaszba érkezett az Ady Endre Művelődési Központ területének eladása. A kerület honlapján jelent meg a hirdetmény ezzel kapcsolatban, melyben leírják, hogy szükségessé vált a korábbi területi besorolás módosítása. Erre azért van szükség az indoklás szerint, mert az Ady Endre Művelődési Központ közösségi funkciói megszűntek, a megszűnt funkciókat átköltöztették a Szent István téren megépült nagyobb férőhelyszámú és korszerűbb, új Újpesti Piac és Vásárcsarnok UP Újpesti Rendezvénytébe és egyéb ingatlanokba. Ezért a hatályos tervek szerinti alapintézményi ellátás szabályozásának felülvizsgálata vált szükségessé. Valójában viszont a módosításra azért van szükség, hogy pontot tegyenek az 500 milliós üzlet végére, ugyanis az adás-vétel feltétele, hogy a terület egyéb vegyes, városközponti területfelhasználásba kerüljön, ahol az alapintézményeken túl más funkciók is megengedettek. Ennek lebonyolításának a felelőse a dokumentumok alapján Wintermantel Zsolt fideszes polgármester. Ehhez pedig kerületi szinten és főváros szinten is módosítani kell egy-két építési szabályzatot.

A dokumentumból megtudhatjuk, hogy “az övezetben létesíthető rendeltetések köre továbbra sem teszi lehetővé környezetterhelő objektumok telepítését. A javasolt szabályozás alapján kialakítható lakófunkciókat a környezeti terhelésnek kevésbé kitett emeleti szinteken lehetséges csak elhelyezni, továbbá célszerű a magasabb zajszinttel érintett István út felé a kereskedelmi, szolgáltató funkciók telepítése, a vonatkozó beltéri zajterhelési határértékek teljesítése érdekében.” Ebből azért szépen kirajzolódik, hogy milyen épületet fog a  MAXIMAL QUALITY HOME Kft. építeni.

A hatályos szabályok értelmében a lakosság véleményét is ki kell kérniük, ezért a tervismertető fórum keretében szeretnék megismerni az újpesti lakosok véleményét. A fórumra 2019. február 27-én (szerdán) 16.00 órától az Önkormányzat Hivatali épület (1041 Budapest, István út 15. III. em.) tárgyaló termében kerül sor.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük