Karácsony szerint naponta 368 óra időmegtakarítást jelent a dugó nélküli Lánchíd

Budapest Közlekedés

Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán számolt be a dugó nélküli tesztidőszak tanulságairól. Elmondása szerint a közlekedés nemcsak gyorsabb, hanem kiszámíthatóbb is lett. 

Gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a dugó nélküli Lánchídon – állítja legújabb Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely. A főpolgármester felhívta rá a figyelmet, hogy a mostani tesztidőszak eddigi eredményei azt igazolják, hogy jól működik az új forgalmi rend. A lánchídi buszokon utazó napi több mint 12 ezer ember egy nap alatt összesen 368 órával kevesebb időt kell hogy eltöltsön utazással.

Példaként említette, hogy a Krisztina térről a József nádor térig a felújítás kezdete előtt átlagosan több mint 8 percig tartott az út. Ugyanezt az utat ma három perccel gyorsabban, alig több mint 5 perc alatt teszik meg a buszok.

A közlekedés nemcsak gyorsabb, hanem kiszámíthatóbb is lett. A buszok korábban rendszeresen dugóban araszoltak a hídon és környezetében, ez pedig mindenkinek rossz volt, függetlenül attól, hogy éppen autóban vagy buszban ülve ragadt be a két part közé.

A Lánchíd forgalmát a BKK a továbbiakban is vizsgálni fogja, hogy a budapestiek megalapozottan formálhassanak véleményt a híd végleges forgalmi rendjéről.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük