Magyar orvos aggasztó üzenete: “telt ház van a koronavírus-fertőzöttek miatt”

egészség koronavírus

A győri kórház érdemben közel teltházas COVID pozitív betegekkel, lassan minden korábbi osztály helyén koronavírusos betegek fekszenek – írja közösségi oldalán Csipszer Bernadett aneszteziológus.

A betegek csak jönnek és jönnek, egyre fiatalabbak az intenzívre kerülő pozitív betegek…nem 80+, hanem 50+, 40+ vagy fiatalabb. Az intenzíven dolgozó kollégák elmondása alapján, aki lélegeztető gépre kerül, annak sajnos kis esélye van a túlélésre. Kevés beteget tudnak megmenteni. Aki intenzíves szakorvos, szakdolgozó hozzá van szokva a küzdelemhez, halálhoz, de nem ehhez, ami most zajlik – írja az orvos, azt is hozzátéve, a környéki megyék kórházai beteltek, a mobil járványkórház, közel teltházas, intenzíves orvosok hívják egymást, hogy próbáljanak a betegeik számára valamelyik másik intenzíven helyet találni, mert ők már nem tudják hová tenni a beteget.

Az aneszteziológus kér mindenkit, hogy vegye komolyan a járványügyi előírásokat, és ne szapulják az egészségügyi dolgozókat, mert a saját egészségüket is kockáztatják értünk nap mint nap.

Forrás: Propeller

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük