Aláírásgyűjtésbe kezd a Jobbik az Árpád Úti Kórház ügye miatt

egészség közélet Újpest

Ahogy két nappal ezelőtt mi is beszámoltunk, a tervek szerint hajléktalanotthonná alaktínák az egykor szebb napokat is megélt Árpád Úti Kórházat. “Újpesten, a korábbi Árpád Úti Kórház területén lévő épületben jöhetne létre egy 150 fő ellátásra alkalmas hajléktalanotthon. Azok kerülnének ide, akik koruk, egészségi vagy mentális állapotuk miatt nem képesek az önellátásra, illetve tartós ápolásra szorulnak” – írta a hvg.hu.

A Jobbik szerint nem az Árpád Kórház átalakításával kell bővíteni a hajléktalanszállók kapacitását. Sőt, Hegedűs Lorántné alelnök úgy véli, az egészségügyi intézmény felújítás után újranyitható. Ennek érdekében aláírásokat is fognak gyűjteni. Hegedűsné, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő azt írja, hogy “a Jobbik elengedhetetlenül fontosnak tartja a hajléktalanszállók bővítését, ellátásuk fejlesztését. Ugyanakkor meggyőződésünk, hogy a kijelölt helyszínnek más feladatot kell szánni.” Hegedűsné közleményében emlékeztet, a Jobbik évek óta szorgalmazza a központi költségvetés tervezésekor az Árpád Kórház felújítás utáni újranyitását, azonban ezt a kormánypártok – mivel az épületek szerintük már „bontandó” minőségűek – elutasították. Érdekesnek nevezi ezek után, hogy “az Emmi-előterjesztés szerint a kórház „minimális forrásigény bevonásával, rövid határidőn belül” megkezdhetné a működését.

Hegedűsné felhívta a szakállamtitkárság figyelmét, hogy Újpest és az észak-pesti régió összességében negyedmilliós lakosságának egészségügyi ellátása romokban hever. Lakat került 2014 júniusában az Árpád Kórházra is, amelynek egy, Újpestet és vonzáskörzetét ellátó baleseti osztálya, valamint egy jelentős költségen kialakított intenzív terápiás osztálya is volt. Az újpesti betegeket a Honvéd Kórházba irányították, amely túlterheltsége miatt képtelen a területi ellátási kötelezettségének maradéktalanul eleget tenni.

Az aláírásgyűjtést a Jobbik újpesti szervezete fogja kezdeményezni.

 

 

Forrás: alfahir.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.