Újpest az adventi időszak kezdetén – lássuk, mi áll előttünk!

Újpest

Az nem volt kérdés, hogy a napjainkban tapasztalható energiakrízis egyszer csak beüt minden szintre. Először a gazdasági társaságokat, cégeket, vállalkozókat, majd az önkormányzatokat fosztották meg a rezsicsökkentéstől, majd a kormány a lakosságot sem kímélte. A távhő ára majdnem 14-szerezése, az áram ára 6-8-szorosára, a gáz ára a 10-szeresére emelkedett. lakosság átlag felett az áramot a duplájáért, a gázt 7-szeres áron kénytelen megfizetni.

Az Újpesti Szemle tegnap számolt be róla, hogy bár lesz karácsonyi díszvilágítás Újpesten, de csökkentett számban, mint ami eddig tapasztalható volt. Mint írják, az elmúlt években a városházán és környékén kívül karácsonyi fényáradatban pompázott az István út, Pozsonyi út, az Árpád út vagy éppen a Megyeri út hosszabb szakaszai is. Idén azonban a városházán és környékén kívül csak a nagyobb forgalmi csomópontokban, így az Árpád út-Váci út és Rózsa utca csomópontokban, a káposztásmegyeri óratoronynál és környékén, valamint a Külső Szilágyi út-Megyeri út kereszteződésében lesz karácsonyi díszvilágítás.

Bedő Kata alpolgármester közösségi oldalán úgy fogalmazott: „a tél és az ünnepek közeledtével idén újabb – látszólag egyre magasabb – fallal állunk szemben. Az energiaárak megemelkedése újra megváltoztatja az ünnepeket, újra felülírja elképzeléseinket és újra olyan feladatok elé állít bennünket, amivel mi és a fiatalabb generáció még sohasem találkoztunk.” Mindezeket fiagalambe véve Újpest Önkormányzata az alábbi intézkedéseket hozta:

  • Idén is lesz Újpesti Jégpálya, viszont rövidebb ideig, november 26. és január 8. között lesz lehetőség korcsolyázni. Itt szokás szerint kiegészítő programokkal várjuk az érdeklődőket.
  • Az Újpesti Ajándékgyár idén is várja a felajánlásokat és szívesen fogad minden adományt, amit ezúttal is a rászoruló családok között osztunk szét.
  • Adventi koncertek helyett vásár, Meseváros és Mikulás programok fogadják majd a gyerekeket és felnőtteket.
Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük