„Ügyes fiú ez az Orbán, így szoktat rá minket a hétszázas benzinre!”

Budapest Közlekedés Újpest

Ezt egy újpesti MOL-kúton tankoló nyilatkozta a Népszavának tegnap. Mi is nyakunkba vettük a várost, illetve elindultunk tankolni, közben pedig a sorban álló autósokat kérdeztük a kialakult helyzetről.

István, fuvarozó, ráadásul újpesti. Vele reggel fél 8-kor találkoztunk a Fóti úti MOL-nál. Elmondta, vasárnap este másfél órán át bolyongott, már másik kerületekbe is átment, végül a 14. kerületben talált gázolajat. Nem is feltétlen a hatósági ár miatt ment, mert ugyebár számlára tankol. Ma reggel egy másik autóját hozta, de kezdi feladni: a Váci úti OMV-nél kezdte, de a sor miatt inkább átment szembe a MOL-kútra. Tudott tankolni, szerencsére, de mindez 1 órát vett igénybe.

Beátával hétfőn este a Váci úti OMV sorában találkoztunk. Ő is sorban állt már fél órája. Azt mondta, az egész városban nincs benzin, pedig a 9. kerületből hazafelé megpróbált megállni az összesnél, de hiába. Itt most talán kapni fog, bár a kútkezelő már egyszer figyelmeztette a sorban hátul állókat, lehetséges, hogy mire sorra kerülnek, elfogy a benzin.

Mihály már a Fóti úti MOL-kútnál állt sorba. Elmondta, hogy dízelért jött, de nincsenek illúziói. Sem a 15. kerületben, sem a 13. kerületben nem tudott tankolni. A nagynyomású dízel kúton van üzemanyag, mert a volánbuszokat is itt tankolják, kiemelt kút – úgy tudja -, ezért bízik abban, hogy kap gázolajat a kocsijába. Végül nem járt sikerrel, mert időközben kifogyott a lakossági felhasználásra kijelölt kutakból a B7-es dízel.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük