Tetemes mennyiségű építési-bontási hulladék Újpesten

Újpest

Pajor Tibor, a Mi Hazánk Mozgalom újpesti vezetője tegnap posztolta Facebookra azokat a képeket, melyeken tetemes mennyiségű építkezésből száramzó bontási hulladék, azaz sitt is látható Újpesten a Mogyoródi-patak – Szilas-patak – Óceánárok utca által határolt területen.

Pajor magyarázatot vár az Újpesti Önkormányzattól, hogy ki járult ahhoz hozzá, hogy a nyilvánvalóan természetvédelmi terület mellett ilyen hulladéklerakót – még akár csak ideiglenesen is – létesíthessen.

Forrás: Google Maps

A hulladék száramzási helye egyelőre ismeretlen. Az illegális hulladéklerakást a törvény szigorúan bünteti, ilyen mennyiségnél a több milliós bírságot is ki lehet szabni a hulladék birtokosára, amennyiben bebizonyosodik, hogy engedélyek nélkül végezte a tevékenységét. Amennyiben viszont engedély birtokában van, akkor jogosan vetődik fel az a kérdés, ki volt az, aki természetvédelmi területekkel körbevett területre ilyen tevékenységet engedélyezett? Kíváncsian várjuk Újpest fideszes városvezetésének reakcióját az esettel kapcsolatban.

Címke:

1 thoughts on “Tetemes mennyiségű építési-bontási hulladék Újpesten

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük