Rangos díjat vehetett át Ancsin János, az UTE jégkorong szakosztályának vezetője

sport Újpest

A Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) csütörtöki évi rendes küldöttgyűlésén többek között díjat vehetett át Ancsin János, az UTE jégkorong szakosztályának vezetője, a Sopron Basket pedig a SOSZközösségi sportszervezeti díj elismerésben részesült.

A Magyar Sport Házában megrendezett eseményen Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár hangsúlyozta: idén a létszámot és támogatás mértékét tekintve is megnövelték a kiemelt fővárosi és a vidéki klubok, valamint a HISZEK Benned Sport Programon keresztül a kis és közepes egyesületek állami támogatását. Ezzel együtt a határidőket is előbbre vették, így a klubok a korábbiaknál hamarabb hozzájuthatnak az összegekhez.

Deutsch Tamás arról számolt be, hogy amikor 2015 decemberében átvette az elnöki posztot, 98 tagegyesülete volt a SOSZ-nak, most pedig már 878, ezekben jelenleg összesen 3200 szakosztály működik és mintegy 6000 edző dolgozik. Kiemelte: az egyesületek idén összesen 14,4 milliárd forint közvetlen állami támogatásban részesülnek, és most először fordul elő, hogy ez néhány tízmillió forinttal több, mint amit a sportági szakszövetségek összesen kapnak az államtól. Deutsch Tamás emlékeztetett rá, hogy az elmúlt egy évtizedben a magyar sport valaha volt legnagyobb fejlesztése ment végbe, most azonban új időszak kezdődik. Véleménye szerint a magyar sport ilyen kedvező helyzetben még sosem volt, mint most, viszont innentől fogva egy olyan évtized kezdődik, amelyben elsősorban az ötlet, a gondolat, az innováció és a fineszesség határozza majd meg az eredményességet.

A SOSZ küldöttgyűlése egyhangúlag fogadta el a tavalyi évről készült beszámolókat, valamint az idei szakmai és költségvetési terveket. A klubok képviselői a megüresedett elnökségi helyre Ivkovicsné Béres Tímeát, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, egyben a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatóját választották meg.

A SOSZ Brüll Alfréd-díj elismerésében (Életműdíj) posztumusz a volt elnökségi tag, Ujhidy Tibor részesült. Kiemelkedő sportvezetői tevékenységéért díszoklevél elismerést vehetett át Ancsin János, az UTE jégkorong szakosztályának vezetője; Göbölyös Lászlóné, a Tipográfia SE korábbi elnöke és Szentes László, a Székesfehérvári Szondi SE elnöke. A SOSZ közösségi sportszervezeti díját a 2022-ben Euroliga-győztes Sopron Basket, a Veszprémi Egyetemi Sport Club és a Városi Sportegyesület Dunakeszi kapta meg.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük