„Putyini tempó” Újpesten – házkutatás egy polgármesteri kampány árnyékában

Újpest

A tegnapi házkutatás Trippon Norbert, Újpest polgármesterjelöltje otthonában komoly felháborodást váltott ki a helyi közösségben és politikai körökben egyaránt. Az Újpesti Megmondó nevű blog ma reggeli bejegyzése éles kritikával illette a Wintermantel klánt, a fideszes hatalom jelöltjét, Wintermantel Zsoltot, akit felelősséggel vádol a történtekért.

Házkutatás reggel hatkor

A blog szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai kora reggel 6 órakor szálltak ki Trippon Norbert otthonába, állítólagos jogsértések miatt. A házkutatás során Trippon, a felesége és két gyermeke szeme láttára végezték el az intézkedést, amit az Újpesti Megmondó mondvacsinált okokra hivatkozva történtnek minősített.

„A NAV mondvacsinált okkal, mindenféle jogalapot nélkülözve kiszállt az újpesti polgármester választás fő esélyese, Trippon Norbert otthonába, hogy az ő, a felesége, valamint a két gyermeke szeme láttára (kampány)házkutatás címszó alatt szétb_sszák a házát. Se nem gyanúsított, se nem tanú, se nem semmi.”

– áll a bejegyzésben.

Politikai Hátterű Támadás?

A bejegyzés szerzője szerint a házkutatás mögött politikai motiváció húzódik meg, és Wintermantel Zsoltot vádolja az események szervezésével. A blogger szerint Wintermantel célja, hogy mindenáron elérje polgármesteri ambícióit, és ennek érdekében nem riad vissza az eszközök széles skálájától sem.

„És mindezt miért? Mert az aberrált Wintermantel – aki állítólag a tökeit markolászva autózgatott pont a házkutatás idején Tripponék háza előtt (vajon honnan tudta?) – Újpest polgármestere akar lenni. De mindenáron.”

A házkutatás eredménye

Az Újpesti Megmondó szerint a NAV munkatársai egy szerződéssel távoztak, amely a házfelújítással kapcsolatos volt, és amelynek kapcsán Trippon „bűne” annyi volt, hogy kifizette a vállalkozót és számlát is kapott róla. Az akció végeredménye egy feldúlt otthon és egy megrémült család lett.

„Tehát lóf_sszal a kezükben távoztak, ellenben II. világháborús csatateret hagytak maguk után. Meg egy sokkos állapotban lévő és könnyeit hullajtó feleséget, és zokogó gyermekeit. És egy örök életére megfélemlített családot, akiken egész életükben ott lesz a bélyeg: a NAV házkutatott náluk.”

Reakciók és következmények

A bejegyzés komoly visszhangot váltott ki Újpest lakosai és a politikai közösség körében. Számos kommentár és vélemény látott napvilágot a közösségi médiában, ahol sokan fejezték ki aggodalmukat és felháborodásukat az események miatt. A történtek fényében a kampány további éleződésére lehet számítani.

Wintermantel válasza

Wintermantel Zsolt és a Fidesz egyelőre nem reagált a vádakra nyilvánosan. Az ügy mindenesetre ráirányította a figyelmet az újpesti polgármesteri kampány élesedő harcaira és a politikai háttérjátékokra. Az Újpesti Megmondó bejegyzésének stílusa és tartalma is mutatja, hogy a választási küzdelem a végletekig fokozódott, és minden oldalról komoly vádak és támadások érik a jelölteket.

Címke:

1 thoughts on “„Putyini tempó” Újpesten – házkutatás egy polgármesteri kampány árnyékában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük