Országosan is egyedülálló sportprogramot indít ősztől az UTE

sport Újpest

Az Újpesti Torna Egylet (UTE) új szakosztályt indított Multisport szakosztály néven, melynek feladata az országosan is egyedülálló „Minden Sport Program” bevezetése Újpesten. Ezzel kapcsolatban az Újpesti Hírmondó megkereste az UTE-t, ahonnan Balogh Péter Dávid kommunikációs igazgató válaszolt lapunknak.

Az új szakosztály Magyarországon elsőként „Minden Sport Programot” indít újpesti kisiskolásoknak. A „Minden Sport Program” az UTE szakosztályvezetői értekezletén az UTE szakosztályvezetői által kitalált és kidolgozott program, mely komplexitásában az országban egyedülálló kezdeményezés – írta számunkra a klub kommunikációs igazgatója.

A program lényege, hogy az általános iskolák első két évfolyamának tanulói negyedéves ciklusokban hat különböző sportágat próbálhatnak ki. A program részeként az UTE vállalja, hogy az edzéshelyszínekre saját kisbuszaival szállítja az újpesti iskolákból a gyerekeket – olvasható az UTE honlapján.

Az első évfolyamosok elsőként a labdajátékok (labdarúgás és röplabda) közül választhatnak, majd megismerkednek a tanév többi részében a korcsolyával és a tornával. A másodikosoknak atlétika, úszás és egy általuk választott küzdősport (judo, taekwondo, karate) lesz a terítéken.

A második év végén szakembereink a szülőkkel konzultálva tesznek javaslatot arra a sportra, ami a gyermek számára a legtöbb mozgási örömet biztosíthatja.

– tette hozzá Balogh.

A programot jelenleg az óvodai nagycsoportokban hirdetik a szeptemberben első osztályos diákok részére – emelte ki a szakember. A program az előzetes felmérések alapján népszerű lehet a szülők és a gyermekek körében, és nagyon bíznak a program sikerében – válaszolták kérdésünkre.

Mindezért az UTE nem kér többet, mint az UTE szakosztályi tagdíja, azaz 15.000 forintos kiadást jelent ez havonta gyermekenként a szülőknek – tudtuk meg Balogh Péter Dávidtól. Minden fontos információ pedig IDE KATTINTVA érhető el.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük