Óriási bajban a Bőrfestő Óvoda: csoportosan mondtak fel az ott dolgozók

oktatás Újpest

Összesen tizenegyen mondtak fel az év végeztével a káposztásmegyeri Bőrfestő Óvodában, tudtuk meg egy volt dolgozótól. Olyan pedagógusok hagyták ott az óvodát, akik már az óvoda alakulása óta ott dolgoztak, alapítói voltak. Nagy érvágást jelent, hogy két olyan mesterpedagógus is közéjük tartozott, akik órási szaktudással is rendelkeznek.

A távozások egyik oka – ecsetelte az egyik távozó -, hogy új vezetőt neveztek ki az intézmény élére. Egy olyan embert, aki másfél évvel ezelőtt került be az Óvodába, majd most tavasszal nevezték ki óvodaigazgatónak. Tették ezt úgy, hogy még pedagógus 1 minősítéssel rendelkezik, még most ősszel fogja megszerezni a pedagógia 2-es minősítést – mondták el lapunknak.

Egy dajka is kilépett a testületből, ő az azonnali nyugdíjazás mellett döntött. A többi felmondott óvodapedagógus a XIII. kerületben és Dunakeszin talált munkát, ahol őket tárt karokkal várták.

A távozások mögött még az is állhat az elmondások alapján, hogy az új vezetővel más pedagógiai szemléletmód érkezett az óvodába, mely a régiek számára nem volt elfogadható. Egy volt ott dolgozó azt is mondta, hogy az új vezetőnek fontosabb volt a Spar-kuponok meg műanyag mosószeres flakonok összegyűjtése, mint az új köznevelési törvénynek való megfelelés, felkészülés.

A távozó óvodai dolgozóknak a szülők szerveztek búcsúztatót.

Címke:

6 thoughts on “Óriási bajban a Bőrfestő Óvoda: csoportosan mondtak fel az ott dolgozók

  1. Nem egyedülálló eset. Győr megyèben, Töltèstaván az egèsz nevelőtestület tàvozott, szintén a vezető miatt. Az óvodát be is zárták.

  2. Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Bár hasonló helyzetben lévő munkahelyeken is lennének ilyen kiállású dolgozók!!!!! / De nem igazán vannak!!/

    Gratulálok a tartással bíró óvónőknek és dadusnak!

    Orbán Erzsébet /Nem rokonom O.V./

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük