MKKP: Wintermantelék is nyakig benne voltak a 2010-es évek legjobban dokumentált korrupciós ügyében

Újpest

Elképesztő! Wintermantelék is benne voltak a 2010-es évek legjobban dokumentált korrupciós ügyében – írja a Kutyapárt helyi oldala az MKKP blogján.

Pokorni Zoltán köre látszik felsejleni az Öveges program lebonyolítása mögött: Újpesten is gyakorlatilag ugyanaz a tíz cég nyert, akik szerte az országban. Újpest korábbi fideszes vezetése – Wintermantel Zsolttal az élén – 2012-2015 között gyakorlatilag végrehajthatta a Fidesz központi utasításait. Az Öveges program végrehajtása során tapasztalt visszaélések miatt a Magyar Állam három miliárd forintot fizetett vissza az Európai Uniónak, több szereplőt is felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek.

A cégek közül az OKKER Zrt. szakította a legnagyobbat Újpesten, ők több mint negyvenmillió forintot vihettek haza szaktanári segédletek, valamint ezzel kapcsolatos tanácsadás (240 óra) végzésére – mindezt korábban 1 fő alkalmazott segítségével – írja a Kutyapárt.

A Commitment Zrt. (amelynek az OKKER Zrt. a tulajdonosa) Wintermantel Zsoltéknak tíz millió forintért adott át egy szoftvert, amely két terem foglalására is alkalmas volt. Természetesen nem egyedi fejlesztésről beszélünk, ezt a szoftvert adták el az országban tucatnyi helyen. Igen, mindenhol tízmillió forint környékén úgy, hogy ennek a funkcióját egy ingyenes Google alkalmazás is tudja.

A Studiórum Consulting Kft. oktatásfejlesztésre kapott hat és félmillió forintból Újpesten is dolgozott – a 12. kerületi anyagukból kiderült, valószínűsíthetően az anyag egy jó részét a tanárokkal íratták meg.

Az E-Animation Kft. szintén tízmillió forintért adott el a Wintermantel Zsolt vezette önkormányzat részére egy olyan oktatási szoftvert amihez összesen 1, azaz egy felhasználó férhet hozzá egyidőben. Ezt országosan tizenötször sikerült ugyanilyen áron, ugyanezekkel a feltételekkel eladni.

Még egy érdekesség: Újpesten majdnem tízmillió forint volt a „nyitó rendezvény” szervezése és a sajtókommunikáció koordinálása – ez még a 12. kerületben sem került négy millió forintnál többe. Erről még videó is készült:

Nagy Dávid, az MKKP helyi vezetője nyolc kérdést intézett Wintermantel Zsolt irányába – ezidáig választ ezekre nem kapott – tudta meg lapunk. Az újpesti pályázatban helyett kapott még Bánki Erik cége is projektmenedzserként – a kutyapárt blogján részletesen.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük