Kerékpáros fejlesztések indultak el a mai napon Újpesten

Közlekedés Újpest

Bringás fejlesztések indulnak a mai napon – jelentette be Facebook-oldalán Déri Tibor polgármester. Egy sor kerékpárút munkálatait kezdjük meg a városban. A cél, hogy összekössük egymással a már meglévő bicikliutakat – egészítette ki.

Újpest Önkormányzata számára kiemelten fontos, hogy még könnyebbé és biztonságosabbá tegye a kerékpározást a kerületben, és így még többen közlekedjenek biciklivel. A Fővárosi Önkormányzattal összefogva ezért egy olyan fejlesztés tervezése indult meg, amelynek eredményeként egy összefüggő kerékpáros hálózat tud kialakulni Újpesten – olvasható az önkormányzat honlapján.

Egyre többen kerékpároznak, és ez nagyon örvendetes dolog. Ezzel együtt az autós forgalom is sokkal nagyobb lett az elmúlt években, ezért a korábbinál is nagyobb szükség van a biztonságos körülményekre az utakon.

– írta bejegyzésében Déri. A most induló fejlesztések során lesznek új burkolatalakítások, felfestések, forgalomtechnikai változtatások is – tette hozzá.

Gondos tervezést követően 2023 szeptemberében megkezdődik a kivitelezés: a projektben szereplő helyszíneken megindulnak a burkolatalakítások, felfestések, forgalomtechnikai változtatások. Ez a kerület számos pontját érinti, a fejlesztés célja ugyanis a kerékpárhálózat meglévő, de össze nem érő elemeinek összekötése. A kivitelezés szeptember 25-én indul, és várhatóan november végéig tart.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük