Kanász-Nagy Máté a családi pótlék megvonásáról

Újpest

Újpest népjóléti alpolgármestere elfogadhatatlannak tartja, hogy a családi pótlékot az iskolai magaviselettől tegyék függővé.

A kormány ötszáz fős iskolaőrséget hoz létre, amely része lesz ugyan a tantestületnek, de az iskolaőrökre nem a pedagógusokra irányadó törvényi szabályozás lesz érvényes – jelentette be Gulyás Gergely a Kormányinfón. A kancelláriaminiszter közölte azt is: lejjebb viszik a büntethetőség alsó korhatárát is, így minden, a pedagógusok ellen elkövetett bűncselekmény büntethető lesz már 12 éves kortól. Az erőszakosan viselkedő gyermekek és fiatalok szüleitől megvonnák a családi pótlékot is.

– A családi pótlék a megélhetést szolgálja,

a szociális biztonság erősítését szolgálja. Ezt összekapcsolni bármiféle magatartásbéli kérdéssel, sem elv, sem a gyakorlat alapján nem tartjuk szerencsésnek és elfogadhatónak – nyilatkozta Kanász-Nagy Máté az ATV-nek.

Az alpolgármester Facebook bejegyzésében hozzáteszi: ” kormány tovább megy a szigorítások, büntetések útján, ha oktatási vagy szociális problémákról és azok következményéről van szó”.

Összeállította: Újpesti Hírmondó
Fotó: Facebook

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük