Friss hírek az új 14-es villamosról!

Közlekedés Újpest

Mint arról már korábban beszámoltunk, szeptember 4-től hétvégente új, alacsonypadlós, modern CAF-szerelvények is járnak a 14-es villamos vonalán.

Felmerült a kérdés, hogy miért nem járhatnak ezen a vonalon gyakrabban a modern járművek. Éppen ezért írt levelet Déri Tibor a BKK-nak, melyre a tegnapi napon kapott választ Facebook bejegyzéséből mi is megismerhettük.

A válaszlevélből kiderül, hogy a CAF-szerelvények rendszeres közlekedéséhez nem csupán felújított vasúti pálya és peronok kellenek – ezeknek a feltételeknek megfelel a 14-es vonala – hanem jelentős forrásigénye miatt fejlett áramellátásra is szükség van. Azt, hogy ennek megfelel-e a Káposztásmegyer és Lehel tér között közlekedő járat még vizsgálják.

„Bízom benne, hogy a BKV munkatársai a munkanapi közlekedésből fakadó terhelési adatok birtokában hamarosan jó hírekkel tudnak szolgálni és lehetővé válik, hogy a modern, alacsonypadlós CAF villamosok munkanapokon is közlekedhessenek a 14-es villamos vonalán!” – zárta sorait a polgármester.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük