Feljelentést tettek a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt Újpesten

Újpest

Déri Tibor, Újpest polgármestere, ma közösségi oldalán jelentette be, hogy feljelentést tettek a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt.

Déri Tibor közleménye szerint szándékos és aljas próbálkozások történtek, amelyek célja az újpesti választók összezavarása és megtévesztése volt. A mai napon élőhangos telefonhívásokkal keresték meg az újpestieket, és szándékosan félrevezető információkat terjesztettek a Tisza Pártról és egy Újpesten induló független jelöltről.

Emellett a Facebook közösségi platformon is megjelent egy oldal, amely hamis támogatásokat hirdetett. Az oldalon olyan tartalmakat osztottak meg, amelyekben jogtalanul használták a Tisza Párt logóját, ezzel megtévesztve az újpesti választókat. Déri Tibor hangsúlyozta, hogy a Tisza Párt hivatalos weboldalán nyoma sincs annak, hogy támogatnák az említett személyt, és a Tisza Párt nem indított jelölteket Újpesten, sem polgármesterjelöltként, sem egyéni választókörzetekben képviselőjelöltként.

„Ez a szándékos félrevezetés nemcsak tisztességtelen, hanem súlyosan sérti a választások tisztaságát és az újpesti polgárok jogait. Az ilyen magatartás elfogadhatatlan és büntetendő” – írta Déri Tibor a bejegyzésében. Az ügyben hivatalos feljelentést tettek a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, és elvárják, hogy az illetékes hatóságok a lehető leggyorsabban lépjenek fel ezekkel az aljas próbálkozásokkal szemben.

Déri Tibor felhívta az újpesti polgárok figyelmét arra, hogy legyenek éberek, ne hagyják magukat becsapni, és tájékozódjanak megbízható forrásokból. Ha bármilyen gyanús tevékenységet észlelnek, azonnal értesítsék a hatóságokat. „Ne hagyjuk, hogy bárki is megtévessze és manipulálja az újpesti közösséget!” – zárta bejegyzését.

Az ügy hátterében a közelgő helyhatósági választások állhatnak, amelyek tétje nagy, és láthatóan egyesek nem riadnak vissza a törvényes kereteket átlépő módszerektől sem, hogy befolyásolják az eredményeket. A hatóságok fellépése és a közösség ébersége kulcsfontosságú lehet a választások tisztaságának megőrzésében.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük