Elindult a Nyár utcai kiemelt kereszteződés kialakítása

Közlekedés Újpest

Hosszú ideje fennálló probléma volt a Virág utca és Nyár utca kereszteződésében történő gyalogos közlekedés, melyet a lakosság is jelzett az Újpesti Önkormányzatnak. Ennek a problémának hamarosan vége, hiszen elindult a kiemelt kereszteződés kialakítása – számolt be az Újpesti Szemle.

Az Újpesti Hírmondó úgy tudja, hogy az önkormányzat zebrás gyalogátkelőhelyet szeretett volna tt kialakítani, azonban ehhez a Budapest Közút Zrt. nem járult hozzá. A cég tájékoztatása szerint a Virág utca – Nyár utca kereszteződése nemcsak szerviz út, hanem tűzoltósági felvonulási terület, így gyalogátkelőhely nem valósulhat meg, hozzájárulást nem ad rá. Továbbá a gyalogátkelőhelyek építésének jogszabályi előírásai miatt jelentős mennyiségű parkolóhely szűnt volna meg, amely nehezítette volna az így is nehézkes parkolást a környéken – írják.

A Budapest Közút Zrt. javaslatára, a gyalogos átvezetés biztonságosabbá tétele a kereszteződés kiemelésével fog megvalósulni. A kiemelt csomópont a meglévő járdák folytatásában épül csatlakozva azok kialakításához. Gondolva a közelben található Virág óvoda közelségére, mindkét irányban gyermekek közlekedésére figyelmeztető tábla lesz kihelyezve.

A munkálatokkal néhány hét alatt végezni fognak.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük