Az öngyilkosság elől mentettek meg egy férfit az újpesti rendőrök

rendőrség Újpest

Nem mindenki akar rosszat neked, aki visszahúz. Pláne, ha a negyedik emeleti erkélykorlátnál teszi ezt. Életet mentett három újpesti tiszthelyettes, akik egy nekikeseredett férfit rántottak vissza – az életbe. 

Frankó Imre r. törzsőmester, Agárdi Gábor és Varga Tibor r. őrmesterek november 11-én kaptak riasztást rádión. A forgalmazás egy végérvényesen nekikeseredett kerületi lakosról szólt, aki negyedik emeleti lakásának erkélyéről akart leugrani. A BRFK TIK-ügyelete telefonon kapcsolatba lépett vele, próbálták lebeszélni a visszavonhatatlan cselekedetről. Az öngyilkosjelölttel kapcsolatot tartó ügyeletes, Szíjjártó Gábor főtörzsőrmester igen hathatósan kommunikált, értékes időt nyert kollégáinak, amíg azok megérkeztek a társasházhoz.

Agárdi őrmester az utcán maradt, az erkély alatti járdarészt biztosította, társai a szerencsére nem zárt bejárati ajtón bejutottak a lakásba. Az erkélyig óvakodtak, vigyázva arra, hogy hirtelen mozdulattal nehogy megriasszák a férfit, aki a korláton kívül állt-billegett a tizenötméteres mélység fölött. Hátra volt még a befejező mozzanat, ami kényes pontosságot, gyorsaságot és kellő határozottságot igényelt: meg kellett ragadni a férfit úgy, hogy ne legyen lehetősége a hozzá közelítő kezek elől a mélybe vetnie magát. A rendőrök megvárták, amíg a telefonban folytatott dialógus közben egy félfordulatot tesz a virágtartóban lévő készüléke felé, és abban a pillanatban lódultak meg irányába, amikor nem láthatta őket. Berántották a korláton belülre, odébbgyömöszölték a kritikus perifériától a lakás belsejébe, majd mellette maradva, óva intve őt bárminemű újabb meggondolatlanságtól megvárták vele a mentőket.

A férfi annyit mondott el, hogy összecsaptak feje fölött a hullámok, anyagilag és magánéletileg is mélypontra került, ezért kilátástalannak ítélte életét.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük