A TISZA a Fideszt is megelőzte Újpesten

Újpest

A valasztas.hu oldalon közzétett adatok szerint Újpesten a Tisztelet és Szabadság Párt (TISZA) a várakozásokhoz mérten, meggyőző fölénnyel nyerte az európai parlamenti választásokat. A TISZA a szavazatok 33%-át szerezte meg, ami 1,25%-kal több, mint a második helyen végzett Fidesz eredménye.

Az eredmények alapján a Demokratikus Koalíció (DK), az MSZP és a Párbeszéd közös listája a harmadik helyen végzett, 14,6%-os támogatottsággal. A negyedik helyen a Momentum végzett 6,4%-kal, majd őket követte a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) 5,5%-kal.

A TISZA párt vezetője, Magyar Péter optimistán tekinthet a jövőbe, hiszen pártja nemcsak hogy majdnem megelőzte a Fideszt Budapesten, de még láthatóan szavazókat is elcsábított tőlük. Az ellenzéki táboron belüli dominanciájuk is egyre nyilvánvalóbbá válik.

Ez a választási eredmény nagy jelentőséggel bírhat a jövő politikai eseményeire nézve, mivel a TISZA Párt növekvő népszerűsége és befolyása komoly kihívást jelenthet a hagyományos pártok számára. Az eredmények azt mutatják, hogy a választók egyre inkább nyitottak az új politikai formációkra, amelyek friss perspektívát és változást ígérnek a jelenlegi politikai palettán.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük