Ma állítják fel az Ország Karácsonyfáját Budapesten

színes

Az idén a putnoki Kováts Géza Sándorné felajánlásából érkezett a mintegy 18-20 méter magas, 65 centiméteres törzsátmérőjű, 5-7 tonnás ezüstfenyő. A fenyőfa a katasztrófavédelem szakembereinek, a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével érkezett meg a Kossuth térre, majd ezt követően díszítik fel. A Kossuth tér megújulásakor a tervezők már számoltak a fa elhelyezésével, így egy állandó, földbe süllyesztett foglalat is helyet kapott a délnyugati oldalon, amely a hatalmas fát a kialakított hevedercsatlakozók révén erős szélben is képes stabilan tartani.

Budapest, 2018. november 28.
Daruval állítják fel tûzoltók az ország karácsonyfáját az Országház elõtt 2018. november 28-án. A mintegy 18-20 méter magas, 65 centiméteres törzsátmérõjû, 5-7 tonnás ezüstfenyõ a putnoki Kováts Géza Sándorné felajánlásából érkezett a Kossuth térre.
MTI/Lakatos Péter

A fenyőfát egy 130 centiméteres, 30 kilogrammos csillag alakú, óarany világítású csúcsdísz ékesíti. A díszítéshez – a korábbi évekhez hasonlóan – 2400 folyóméter ledes fényfüzért használnak, 33600 színes izzóval. A fa körül – immár hagyományosan – 120 szánkóból álló kerítést állítanak fel. A szokásoknak megfelelően a fa mellé kerül a betlehemi jászol, amely december 24-én egészül ki a gyermek Jézussal. A Kossuth tér és a Karácsonyfa teljes díszkivilágítása advent első napjától látható. Az Ország Karácsonyfája adventtől vízkereszt napjáig díszíti a Kossuth teret, lebontását követően pedig a faanyagot – tűzifaként – rászorulóknak ajánlja fel az Országgyűlés Hivatala.

 

 

Forrás: MTI,Borítókép: MTI/Lakatos Péter

kép: Lokál

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük