Wintermantel Zsolt a Fidesz jelöltje Újpesten és Angyalföldön

politika Újpest

Hivatalosan is megvan a Fidesz 106 egyéni jelöltje. – írja a Telex.

A Fidesz országos választmánya döntött az egyéni választókerületi jelöltekről – a 106 nevet tartalmazó listát szerda délelőtt küldték el a sajtónak. Közleményükben azt írják, „a Fidesz-KDNP felkészült az országgyűlési választásra, mert Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra.”

A Fidesz hagyományainak megfelelően a választókerületi alapszervezetek december elején tettek javaslatot a helyi képviselőjelöltek személyére, az eredményt a legtöbb jelölt aztán büszkén újságolta el a Facebook-oldalán. Karácsonyra az ország nagy részében már a helyi képviselőjelöltek fotójával, aláírásával dobták be a képeslapokat a postaládákba, hogy az ünnepi jókívánságok mellett arról is tájékoztassák a szavazókat, ki lesz a kormánypárti jelölt az áprilisi választáson.

Újpesten és Angyalföldön 2018-ban a kormánypárt jelöltje Zsigmond Barna Pál volt, akit Varju László győzött le az országgyűlési választásokon. Idén az egyesült ellenzék közös jelöltje ismét a körzet jelenlegi országgyűlési képviselője, azonban kihívója ezúttal a 2019-es önkormányzati választásokon a Déri Tiborral szemben alulmaradó egykori polgármester, Wintermantel Zsolt.

Wintermantel a 2019-es vereség után nem vette fel listás mandátumát a Fővárosi Közgyűlésben, azonban a jelenlegi választások közeledtével mégis beül a testületbe.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük