Tárt karokkal várja a Fideszt a szélsőjobboldali pártcsalád

politika

Az Identitás és Demokrácia szélsőjobboldali pártcsalád szívesen tudná soraiban a Fideszt, jelentette be Gunnar Beck alelnök az Euractiv című lapnak adott interjújában.

A Fideszt természetesen látnánk közöttük, ha tagságot igényelne. – fogalmazott.

A lap szerint a Fidesz esetleges csatlakozásával új magasságokba léphetne a pártcsalád. A magyar kormánypártnak jelenleg 12 helye van az Európai Parlamentben, ráadásul ha a Fidesz tényleg belépne, azzal az Identitás és Demokrácia megszerezné első helyét az állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanácsban is.

Jean-Paul Garraud, a pártcsaládhoz tartozó francia Nemzeti Tömörülés elnöke az Euractiv megkeresésére arról beszélt, nagyon támogatják a Fidesz csatlakozását az Identitás és Demokráciához. Orbán Viktor és Marine Le Pen személyes kapcsolatai nagyon erősek, ahogy az én viszonyom is szoros a Fidesz képviselőivel. Reméljük, hogy csatlakoznak hozzánk.

A Fidesz két évnyi felfüggesztés után lépett ki az Európai Néppártból, és jelenleg egyetlen pártcsaládnak sem tagja.

A lap szerint a Fidesznek a másik opciója az EP-választások után az lenne, hogy az Európai Konzervatívok és Reformerekhez csatlakoznak, de azzal, hogy Orbán Viktor rendszeresen nehezíti az Ukrajnának szánt támogatások megszavazását, ez nem valószínű.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük