Sikerült megegyezni: jön a nagy budapesti előválasztás!

Budapest politika

Civil Választási Bizottság (CVB) néven hoztak létre ellenzéki pártok és civil szervezetek bizottságot – derül ki a sajtóközleményből, amelyet Karácsony Gergely, és a Sétáló Budapest, Puzsér Róbert főpolgármester-jelölti oldala egyaránt megosztott.

Az előválasztás célja, hogy megtalálják a közös ellenzéki jelöltet Tarlós Istvánnal szemben, az első fordulóban Karácsony Gergely legyőzte Horváth Csabát, a második körben azonban Puzsér Róbert azt mondta, nem áll ki Karácsony ellen.

A CVB célja, hogy ősszel Budapesten a lehető legszélesebb körű ellenzéki együttműködés álljon szemben a Fidesz jelöltjével, Tarlós Istvánnal és a NER-el szemben, áll a közleményben. A CVB elnöke dr. Magyar György ügyvéd.

A CVB-nek tagja Karácsony Gergely, Puzsér Róbert, és beállt mellé az összes ellenzéki párt: (az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Jobbik, a Momentum, és az LMP is).

A CVB célja, hogy a budapesti választópolgárok a lehető legnagyobb számban részt vegyenek a főpolgármester-jelölti előválasztáson. A CVB munkájában résztvevő két főpolgármester-jelölt, Karácsony Gergely és Puzsér Róbert is kész arra, hogy előválasztás keretében a budapestiek döntésére bízzák, melyikük legyen az ellenzéki együttműködés keretében Tarlós István kihívója.

Forrás: HVG; kép: Index

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük