Most csütörtökön megint testületi ülés az Újpesti Városházán

politika Újpest

Két hét sem telt el a legutóbbi testületi ülés óta, újra összehívták azt 2018. november 22. 15:00 órára. A meghívóban most nem sok téma szerepel, nem is csoda, hiszen sietniük kell a képviselőknek, mert 17:30-tól más program miatt foglalt a Díszterem.

A testületi ülésen módosítani fogják a 2018. évi költségvetést: ha megszavazzák Dr. Molnár Szabolcs fideszes alpolgármester előterjesztését, akkor a költségvetési főösszeg több mint 3,7 milliárd forinttal fog majd megnőni, de a hiány így is 0 marad. Hogy pontosan mire mennyit költött a Városháza, azt itt böngészheti.  Módosítani fogják az építmény- és telekadóról, a magánszemélyek kommunális adójáról, a települési adóról és az idegenforgalmi adóról szóló önkormányzati rendeleteket is. Aki most is fizeti valamelyik helyi adót, annak lesz egy rossz hírünk: emelkedni fognak ezek az adófajták, mert ne legyen kétségünk, a fideszes többség ezeket meg fogja szavazni.

Útnak indítanak viszont egy új projektet: a Fővárosi ÖnkormányzatTÉR_KÖZ 2018” címmel pályázatot írt ki ismét a kerületi önkormányzatok részére városrehabilitációs munkáinak támogatására. A határozati javaslat szerint felkérik a polgármestert, hogy írja alá az együttműködési megállapodást és a támogatási szerződést. Újpesten a „DINAMIK PARK városrehabilitációs célú környezetrendezése” elnevezésű projekt fog megvalósulni. A projekt összköltsége 82,6 millió forint, melyhez a Fővárosi Önkormányzat 50 millió forinttal járul hozzá, a maradékot Újpest fizeti majd.

Címke:

1 thoughts on “Most csütörtökön megint testületi ülés az Újpesti Városházán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük