Két év kihagyás után újra lesz szóbeli érettségi

oktatás

Idén visszatér a érettségin a koronavírus-járvány előtti vizsgarend, igaz lesznek óvintézkedések. A szóbelik megtartása ellen petíciót indított egy végzős osztály.

Két év után újra megtartják a tavaszi szóbeli érettségi vizsgákat – írja az Eduline az Oktatási Hivatal (OH) tájékoztatása alapján. A lap emlékeztet, hogy 2021-ben és 2020-ban is csak írásban vizsgáztak a végzős középiskolások a koronavírus-járvány miatt, de idén visszaállhat a korábbi rend.

A lap emlékeztet, hogy az OH néhány napja közzétette a tavaszi érettségi járványügyi szabályait, amiben külön kitérnek a szóbelikre is. Az írásbeliken marad a 1,5 méteres távolság és a tízfős létszámkorlát termenként, és a szóbelin is tartani kell majd a távolságot. A maszkviselést központilag nem teszik kötelezővé, erről az iskolák dönthetnek.

Az Eduline szerint eközben egy végzős osztály petíciót indított a szóbelik törléséért, amelyhez eddig 12 ezren csatlakoztak. A petíció kezdeményezői szerint a tavaly érettségizők pont annyi ideig tanultak otthonról, online, mint az idei végzősök, mégsem kellett szóban is vizsgázniuk.

Forrás: HVG

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük