Putyin egyedül Orbánnak kívánt boldog új évet az uniós vezetők közül

közélet Külföld

Az orosz elnök szerint pozitív irányba halad Magyarország és Oroszország kapcsolata.

Mindössze 22 ország vezetőjének kívánt boldog új évet Vlagyimir Putyin orosz elnök, de a listán ott figyel a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor is – derült ki a Kreml oldalára felkerült közleményből. Putyin azt hangsúlyozta az Orbánnak küldött újévi üdvözletében, hogy

a bonyolult nemzetközi helyzet ellenére a két ország közötti kapcsolatok továbbra is pozitív irányba haladnak és a továbbiakban is együtt kíván működni a felmerülő közös kérdésekben.


Az alábbi országok vezetői kaptak még újévi üdvözletet: Abházia, Örményország, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán, Dél-Oszétia, Bolívia, Brazília, Venezuela, Vietnám, India, Kína, Kuba, Nicaragua, Szerbia, Szíria és Törökország.

Az uniós vezetők közül egyedül Orbánt köszöntötte a Putyin, a NATO-tagországoké közül még a török elnök, Recep Tayyip Erdoğan kapott újévi üdvözletet. A vezetőkön kívül Putyin üdvözölte még Silvio Berlusconi olasz politikust, Nurszultan Nazarbajev volt kazah elnököt is.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük