Putyin döntött: behívják a tartalékosokat

Külföld

Vlagyimir Putyin szerda reggel tartotta meg az eredetileg kedd estére tervezett tévébeszédet az orosz néphez, amely az első ilyen beszéde, mióta februárban bejelentette a „különleges katonai műveletet”Ukrajna ellen. Beszédében bejelentette, hogy az fegyveres erők részleges mozgósítását rendeli el Oroszországban. Elmondta, hogy a hadsereg több mint 1000 kilométeres frontvonalon száll szembe a nyugati hatalmakkal Ukrajnában, ezért behívják katonai tartalékosokat.

A Nyugat agresszív oroszellenes politikájában minden határt átlépett

– mondta az orosz elnök, majd azzal vádolta meg a nyugati hatalmakat, hogy Oroszország elpusztítását tervezi, és nukleáris zsarolást alkalmaz.

Putyin kijelentette, hogy minden rendelkezésükre álló eszközt be fog vetni annak érdekében, hogy azok, akik nukleáris zsarolással próbálkoznak Oroszországgal szemben, megtapasztalják, ellenük is fordítható a kocka.

Nem blöffölök

– tette hozzá.

Putyin azt is közölte, hogy Oroszország teljes mértékben támogatni fogja a hétvégére meghirdetett népszavazásokat Luhanszkban, Donyeckben, Herszonban és Zaporizzsjában az Oroszországi Föderációhoz való csatlakozásról, tovább azzal vádolta a Nyugatot, hogy 2014-ben háborút indított Oroszország ellen Ukrajnában.

Forrás: Guardian

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük