Újra lesz gyereknap a Vasúttörténeti Parkban, gyerekeknek ingyenes a belépés!

közösség

A hétvégén kétnapos gyermeknapi rendezvény lesz a Vasúttörténeti Parkban.

A hétvégén koncertek, bábelőadások, interaktív programok, közlekedésbiztonsági bemutatók és edukációs játékok várják a családokat. A gyerekek játékos formában tanulhatnak például a közlekedésbiztonságról. Ezek az interaktív programok már hagyományosan részei a gyereknapi eseménynek, a Kresztergom szervezésű mini KRESZ parkkal, KRESZ oktatással, ügyességi pályákkal, valamint egy mókás „turmix bringával” is várják a gyerekeket. A helyszínen kiállított rendőrautót és tűzoltóautót közelről is lehet tanulmányozni, sőt egy teljes műszaki mentéshez használt szakfelszereléssel ellátott katasztrófavédelmi gépjármű is látható lesz.

A gyerekek a fényvédelemről is tanulhatnak, de a környezetvédelem és fenntarthatóság témájában szintén lesznek programok. A szervezők szelektív hulladékgyűjtő szigeteket telepítenek, valamint száműzték a műanyag poharakat és evőeszközöket.

Szombaton Halász Judit, Kalap Jakab Bábkoncert, valamint Farkasházi Réka és a Tintanyúl együttes lép fel. Vasárnap a Rutkai Bori Banda, a Fabula Bábszínház és a Zabszalma Együttes szórakoztatja a látogatókat. Mindkét nap fellép a NemAdomFel együttes, és közös jógázásra is lesz lehetőség.

Az érdeklődők a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba tartó, nosztalgia különvonattal látogathatnak ki a gyereknapra. A gyereknapi különvonat napi 3 alkalommal indul útjára.

A rendezvényre minden 14 alatti gyermeknek ingyenes a belépés. A fesztivál részletes programja a park oldalán érhető el.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük