Tartós élelmiszert gyűjt hétvégén a Magyar Élelmiszerbank Egyesület – Újpesten is segíthetsz

közösség

Négy kiskereskedelmi lánc üzleteiben péntektől vasárnapig tart a Magyar Élelmiszerbank Egyesület élelmiszergyűjtő akciója. Kerületünkben is tudtok tartós élelmiszert adományozni a rászorulóknak.

Az Élelmiszerbank mindenkit arra kér, hogy a hétvégi vásárlásakor a nélkülözők számára is tegyen egy tetszőleges tartós élelmiszert a kosarába, amit a fizetés után a kasszák melletti gyűjtőpontokon adhat le – írta az egyesület.

Országszerte 334 áruházban összesen 6500 önkéntes gyűjti majd a felajánlásokat péntektől vasárnapig a Tesco, az Aldi, az Auchan és a Metro áruházaiban. Újpesten az alábbi két helyszínen várják az adományokat az önkéntesek:

  • ALDI Óceánárok utca 3-5.
  • TESCO Garam utca 3.

Az összegyűjtött élelmiszereket az Élelmiszerbank az egyes áruházak környéken működő karitatív szervezetek közreműködésével juttatja el a nélkülözőkhöz az ünnepeket megelőző időszakban és a leghidegebb januári hetekben.    

Az adományokból főként időseket, nagycsaládosokat, családsegítő szolgálatok és gyermekotthonok ellátottjait, fogyatékkal élő embereket, hajléktalanokat és az ország legelmaradottabb településein lakókat segítik majd.    

A rászorulóknak a konzervek, a rizs, a keksz, a csokoládé, a bébiétel, a tészta, a tartós tej, az édességek jelentik a legnagyobb segítséget, valamint bármilyen hűtést nem igénylő élelmiszer – olvasható a közleményben.  

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük