Petícióval és nyílt levéllel fordulnak Orbán Viktorhoz, hogy vonja vissza a tűzifarendeletét

közösség

Több környezetvédő-szervezet közös petícióban kéri Orbán Viktort, hogy vonja vissza a tűzifarendeletét. Még a múlt héten jelent meg a kormányfő rendelete a Magyar Közlönyben, amely arról rendelkezett, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt a tűzifaigények felülírják a jogszabályokat, hatósági döntéseket és a fakitermelés tilalmára vonatkozó korlátozást nem kell alkalmazni. – írja a 24.hu.

A WWF Magyarország, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a 10 millió Fa Alapítvány, a Greenpeace Magyarország és a Levegő Munkacsoport közös nyílt levelet írt Orbán Viktornak, amelyben azt kérik a miniszterelnöktől, hogy vonja vissza a kormányrendeletet. A nyílt levélhez bárki csatlakozhat. – írja a portál.

A klímaváltozás egyre súlyosbodó hatásai mellett az erdők természetességének, ezáltal önfenntartó képességének lerontása rendkívüli felelőtlenség, miközben a tűzifaellátás biztosítása az efféle túlkapások nélkül is megoldható lenne. Az, hogy a miniszter engedélyével gyakorlatilag bármilyen erdő kitermelhető az erdőterv lehetőségein felül, egy demokratikus jogállamban elfogadhatatlan, precedens nélküli korlátlan felhatalmazás. Ez a lehetőség az ország legértékesebb erdőmaradványainak fennmaradását is kérdésessé teszi

– írják.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük