Júliustól változott a leadható hulladék mennyisége az újpesti hulladékudvarokban is

közösség

Az újpesti, Zichy Mihály utca – Istvántelki út sarkán levő hulladékudvar és az Ugró Gyula sori működésében nincs változás, de a leadható szemét mennyisége változott. – írja az ittlakunk.hu

Az FKF a portál megkeresésére elmondta, hogy Budapesten fennakadás nélkül zajlik a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás. A MOHU megegyezett a budapesti régióért felelő BKM-mel, hogy a korábban elvégzett szolgáltatásokat július 1-től is végzi. Mind a kommunális és szelektív hulladék elszállítása, mind a budapestiek által ismert és kedvelt további szolgáltatások, – így a szelektív hulladékudvarok, mind a szemléletformáló és újrahasználati központok a szokott módon üzemelnek, és az éves naptár szerint zajlik a fővárosi lomtalanítás programja is.  

Fontos változás, hogy július 1-től Budapesten szélesebb lett a szelektív hulladékudvarok szolgáltatási palettája, egyes hulladékudvarokban bővült a beszállítható hulladékfajták köre, és a későbbiek folyamán további bővülés várható. Már minden hulladékudvarban leadható toner (nyomtató patron) hulladék, valamint fagyálló folyadék (jól lezártan, csomagolva).

Változtak ezen felül a napi és éves mennyiségi korlátok is egyes hulladéktípusok kapcsán. Ezért feltétlenül javasolják a lakosoknak, hogy a hulladékudvarok igénybevétele előtt keressék fel az FKF honlapját, ahol naprakész információkat találtok a hulladékudvarok igénybevételének szabályairól, a beszállítható hulladékfajtákról és a leadható mennyiségekről.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük