Itt lesz nyitva patika karácsonykor, szilveszter alatt és két ünnep között: mutatjuk, hol érhető el az ügyeletes gyógyszertárak listája

közösség

Az ünnepek táján a patikák is zárva tartanak, hasonlóan a boltokhoz. Idén egészen változó lehet a magyar gyógyszertárak nyitvatartása: egyes helyeken csak a december 26-i, hétfői nyitvatartás lesz randhagyó az egyébként megszokotthoz képest, míg máshol két ünnep között végig zárva lesznek. Az is változó, hogy 24-én és 31-én szombaton hol lesz nyitva a patika – írja a penzcentrum.hu

Hozzáteszik: mindig érdemes még az ünnepek előtt betérni a patikába, és feltölteni a gyógyszerkészleteket. Ha rendszeres gyógyszerszedő valaki, akkor mindenképp ellenőrizze, kitart-e a már kiváltott szer az ünnepi időszak végéig. Akár otthon ünnepel valaki, akár utazik, ne feledkezzen meg a házi patika feltöltéséről, mert egy kellemetlen fejfájás vagy gyomorégés könnyen elronthatja az ünnepet. 

A gyógyszertárak idén is zárva lehetnek az ünnepek alatt, december 26-án biztosan, a többi napokon pedig patikától függően. Ha mégis szükség van sürgősen gyógyszerre, akkor az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és készenlétet ellátó gyógyszertárakat érdemes felkeresni. Ezek listája elérhető az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján.

A gyógyszertár keresővel könnyedén találhatunk hozzánk közelit. Itt először az első sorban a fővárost érdemes megadni, majd tovább szűkíthető az ügyeletes vagy készenléti gyógyszertár sorában a keresés. Adott napra, vagy adott dátumra is kerehetünk, az OGYÉI kilistázza a nyitva lévő patikákat.

A Pénzcentrum megjegyzi, hogy a gyógyszertárak bejáratánál is jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti, készenléti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyeleti, illetve a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is, így az interneten túl a legközelebbi patikánál is szerezhetünk információt az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük