Bedő Kata: Folytatódik a Szülői Akadémia

közösség

Az Újpesti Felhőn Szállók (ÚFSZ) az ifjúsági és drogstratégia részeként életre hívott program. A Felhőn Szállók az önkormányzat válasza a napjainkban fiatalokat is érintő mentális és lelki problémákra. Az ÚFSZ program alappillérei a Szülői Akadémia, prevenciós csoportfoglalkozások, rendhagyó osztályfőnöki órák, kortársképzés, mentálhigiénés sátor kitelepülései. Az Akadémia a szülő gyermek kapcsolat erősítésére, a problémák felismerésére és kezelésére keres megoldást a közösségi élmény erejével. A mindennapi problémák mellett próbálunk kulturális élményt adó színházi előadásokkal segítséget nyújtani. – kezdi Facebook bejegyzését Bedő Kata.

A nagy sikerű márciusi Üvegfal előadás után, május 15-én hétfőn egy újabb könnyed, szórakoztató, humorral tarkított, ám mégis komoly mondanivalóval bíró előadással várja a szülőket. A ‘Segítség! Iskola! – Avagy túlélőkalauz szülőknek’ ingyenes színházi előadáson két gyakorló, humanista beállítottságú apa megmutatja a legjellemzőbb iskolai élethelyzeteket, amelyekbe egy szülő kerülhet. – írja az Alpolgármester Asszony.

A több mint tíz szerepet alakító Simon Kornél és az önmagát nyújtó Lukács Miki egyfelvonásos, életvidám előadásában mindenki magára – vagy szülőtársaira – ismerhet. Aki pedig nem, az is. Kötelező előadás minden érintett apának és anyának, továbbá mindazoknak, akik túl vannak ezeken a keserveken, és azoknak is, akik érveket gyűjtenek a gyerekvállalás ellen – vagyis jóformán mindenkinek. – részletezi Bedő Kata.

Az előadás után szakemberek, pszichológusok bevonásával pódiumbeszélgetés segít választ találni az iskolakezdéssel, iskolai élettel kapcsolatos kérdésekre.

Helyszín: 1042. Budapest, Szent István tér 13-14. | UP Rendezvénytér – Színházterem

Időpont: 2023. május 15. 18.00 óra

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A szervezők a változtatás jogát fenntartják! Az eseményen kép -és hangfelvételek készülhetnek.

Regisztrálni az UP Rendezvénytér honlapján lehet a Szülői Akadémia felületén. www.uprendezvenyter.hu

https://facebook.com/events/s/ujpesti-felhon-szallok-program/894643284951649/

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük