Augusztus végéig lehet szavazni a fővárosi közösségi költségvetés ötleteire

közösség

Budapest közösségi költségvetési programjának szavazása augusztus 31-én zárul. A legtöbb szavazatot megszerzett ötleteket 1 milliárd forintból valósítja meg a fővárosi önkormányzat. Idén már 8600-an szavaztak a főpolgármesteri hivatal és a budapestiek által kiválasztott 49 ötlet valamelyikére.

Az ötletek idén is három kategóriában versenyeznek:

  • Zöld Budapest: Budapest felkészül a klímaváltozásra. Zöldebb utcák, árnyas parkok, mindenki számára elérhető, környezettudatos megoldások.
  • Esélyteremtő Budapest: Cél a társadalmi különbségek csökkentése, hátrányos helyzetű közösségek életét támogató ötletekkel, például szociális segítségnyújtással.
  • Nyitott Budapest: Együttműködések, új, kísérleti megoldások, digitális fejlesztések, rövid távú, közösségépítő ötletek.

2022. augusztus 31-ig minden regisztrált felhasználó egyszerűen és gyorsan szavazhat az Otlet.budapest.hu oldalon. Ha valaki személyesen szeretné leadni voksait, akkor augusztus 29-31-ig, 14 és 18 óra között megteheti a Városháza parkban a Budapest pavilon mellett, vagy a szavazás teljes időszakában, a kijelölt Fővárosi Szabó Ervin könyvtárakban.

Az évi 1 milliárd forintos kerettel rendelkező közösségi költségvetésbe összesen 615 javaslat érkezett, amiből 49 ötletet talált megvalósításra érdemesnek a döntéshozó grémium.

A szakmai szűrést és az ötletösszevonásokat követően a versenyben maradt ötleteket a főpolgármesteri hivataltól független, budapestiekből álló Közösségi Költségvetési Tanács értékelte.

Minden kategóriában egy kisebb, maximum 50 millió forintos, és egy nagyobb, maximum 133 millió forintos költségvetésű ötletre szavazhatnak a budapestiek.

A Nyitott Budapest Osztály minden érdeklődőt szeretettel vár a Városháza parkba, ahol a program első évének nyertes ötletei jelennek meg óriásplakátokon, de az idei szavazólistás javaslatokat is böngészhetik a Budapest jövőjét szem előtt tartó fővárosiak. További részletek az ötletekről és a szavazásról az Otlet.budapest.hu oldalon találhatóak.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük