Nyárig várni kell az Árpád út útburkolatának javítására

Közlekedés Újpest

Nagyon sok újpesti lakos hozza fel az Árpád út állapotát, melyet ideje lenne felújítani. Ez tény, lassan jobb ezt az utat elkerülni, ha nem szeretnénk gépjárműveinkben maradandó károsodást okozni.

Március végével elméletileg átadják az M3 metróvonal felújított északi szakaszát, így a metrópótló autóbuszok közlekedtetése sem lesz már indokolt az érintett szakaszon. A BKK Sajtó Osztálya azt írta, hogy „az M3-as metróvonal északi szakaszán hamarosan valóban befejeződnek a felújítási munkák, ezáltal az autóbuszos pótlásra a továbbiakban nem lesz itt szükség. A pótlóbusz vonalán az útpálya fokozott terhelésnek van kitéve, ezért állapota helyreállítást indokol; a pótlásban érintett szakaszt a Budapest Közút Zrt. teljes szélességében újraaszfaltozza, várhatóan idén nyáron. Ez a munka körülbelül 2 hónapot vesz majd igénybe.”

A BKK emellett jelenleg tervezteti az újpesti Árpád út Váci út és Virág utca közötti szakaszának teljes felújítását, amelynek eredményeként az Újpest városépítészetileg rendezett és kiemelt minőségű főutcájává válhat. Az elképzelések szerint fasorok teszik majd zöldebbé, valamint több gyalogos / kerékpáros felület, vízjátékok, új utcabútorok élhetőbbé az útszakaszt, mindez pedig támogatja az üzletek, az elérhető szolgáltatások megfelelő megújulását is. Várhatóan öt új gyalogátkelőt is létesítenek, melyek az átszállási kapcsolatokat könnyítik, teszik akadálymentessé. Rendezik a parkolási felületeket a Lőwy Izsák utcában, az Attila utcában, a Kemény Gusztáv utcában, a Kassai utcában, a Virág utcában és a Mártírok útján. A IV. kerületi önkormányzat által elkészíttetett koncepciótervvel összhangban megtervezik továbbá az Árpád út és a Temesvári utca csomópontjának felújítását, parkosítását, valamint az Árpád út és az István út csomópontjának átépítését is.

A fent ismertetett felújítások terveit a VIA FUTURA Kft. készíti, a szükséges engedélyekkel, hozzájárulásokkal rendelkező tervdokumentációjuk 2019 szeptemberében áll majd rendelkezésre. Amennyiben a felújításhoz szükséges forrás rendelkezésre áll, a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás 2019 negyedik negyedévében lesz majd kiírható, a kivitelezés pedig legkorábban az azt követő évben kezdődhet meg.

Címke:

4 thoughts on “Nyárig várni kell az Árpád út útburkolatának javítására

  1. Nagyon vártam már, hogy valami történjen már a rossz Újpesti utakkal. Es lám végre lesz is valami ebből. De a lehető legrosszabb út az Árpád út erre nagyon is ráfért a teljes felújítás faltól-falig.

  2. a mellékutcákba lévő alattomos gödrök vizes úton nem láthatók…miért tart az eltüntetés télig ????

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük