Módosították a Budapest-bérlet megállapodást: március után sem szűnik meg, ha nincs egyezség

Közlekedés

Fordulat történt a Budapest-bérlet ügyében, mivel a felek nemrég módosították a megállapodást. Ez azt jelenti, hogy márciustól akkor sem szűnik meg a bérlet használhatósága a MÁV, a Volán és a HÉV vonalain, ha esetleg addig nem tud megegyezni Lázár János tárcája a fővárossal.

Bár az eddigi hivatalos közlések – például a MÁV-é és Lázár János közlekedési miniszteré – alapján úgy tűnt, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és az állami közlekedési cégek szerződése a Budapest-bérleteknek a Volánbusz Zrt. és a MÁV-HÉV Zrt. érintett budapesti szakaszain való felhasználhatóságáról automatikusan megszűnik március 1-től, de egy nemrég történt szerződésmódosítás alapján ettől nem kell tartani – derítette ki a 24.hu.

A lap szerint a felek közti, tavaly év végi átmeneti szerződésében nincs nyoma annak, hogy március 1-jével megszűnne az agglomerációs közlekedésről szóló megállapodás hatálya. Csak annyi volt benne, hogy ez akkor történne meg, ha elérnek egy bizonyos értékhatárt, de ezt a BKK közlése szerint egy január 17-i módosítás megszüntette. Így most csak szűnik meg a szerződés, ha valamelyik fél 30 napos határidővel felmondja azt, de egyelőre ezt senki nem jelezte. Vagyis

az eddig nem ismert szerződésmódosítás révén márciustól – amíg a kormány és a főváros meg nem állapodik az új tarifákról – is változatlan maradhat a szolgáltatás.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük